Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Rivalkamp - Linköping ska forcera HV71:s försvarsmur

4 januari 2019 14:00
#LHCHV71

Två inbördes möten har gett dubbla skalper för Linköping, som nu går för en tredje vinst mot HV71. Men den här gången kommer Jönköpingslaget till Saab Arena med en ramstark defensiv och med Jonas Gunnarsson i storform.


Noterbart Linköping

– Mellandagarna var en stor framgång för Tommy Jonssons gäng. Linköping vann samtliga tre fighter, plockade åtta av nio möjliga poäng och hittade formen igen efter en tyngre period. Noterbart är att alla vinster kom med uddamålet.

Broc Littles återkomst har blivit en succé. Forwarden missade 15 raka matcher mellan slutet på oktober och mitten av december, men har sedan dess levererat. På sina två senaste matcher har Little slagit till med tre fullträffar.

– Linköping har övertaget i rivalkampen med HV71. Säsongens två tidigare möten har vunnits av östgötarna, som manglade Jönköpingslaget rejält i rond ett med 5-1 på hemmais via två mål av både Johan Södergren och Joe Whitney. I det senaste bortamötet vann Linköping med 3-1.

Noterbart HV71

– Toppad form och maximal effekt på tränarbytet. Stephan "Lillis" Lundh har verkligen fått fart på HV71, som flyger fram och radar upp vinster. Just nu är segersviten uppe i fyra raka matcher.

– I främst de tre senaste har defensiven varit lagets signum. Jonas Gunnarsson och Felix Sandström har båda levererat storspel, med Gunnarsson som bland annat först nollade Djurgården på annandagen och senast stoppade 36 av 37 skott i Behrn Arena. HV71 har på dessa tre matcher släppt in två mål.

– Det är inte bara Jönköpingslagets målvakter som varit framträdande. På backsidan har Mikko Lehtonen klockat in sig på 73:25 minuter. Finländaren är en av många tongivande spelare i HV71:s förvandling.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.