Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Formstarka Rögle siktar uppåt - Lundhs HV71 gästar

29 november 2018 11:30
#RBKHV71

Rögle är ligans formstarkaste lag för tillfället. Ängelholmarna har inkasserat full pott i fyra av de fem senaste matcherna och klättrar successivt uppåt i tabellen när nu HV71 gästar Lindab Arena. Stephan "Lillis" Lundh gör sin första match i som huvudtränare i smålänningarnas bås, med siktet inställt på att ge laget en nytändning efter den negativa förlustraden.


Noterbart Rögle

– I mötet mot Frölunda tidigare i veckan tog Rögle en historisk seger. Ängelholmarna vann i Scandinavium för första gången på 24 (!) år - och detta efter ett sent avgörande genom Daniel Zaar, som har avgjort två av lagets senaste segermatcher.

– Sett över de fem senaste matcherna är Rögle ligans formstarkaste lag. Cam Abbotts manskap har plockat full pott i fyra matcher och har rest sig från den sistaplats laget länge låg på, till att nu placera sig som åtta.

– En stor anledning till lagets fina form har varit defensiven. Ängelholmarna har släppt in nio mål på de fem senaste matcherna, vilket är minst av alla lag, och har ett räddningssnitt på 93,66%. Endast serieledande Luleå är bättre med sina 93,71%.

Noterbart HV71

– HV71 förlängde sin negativa förlustrad i just Skåne senast. Malmö Redhawks straffade smålänningarna som nu söker revansch i landets sydligaste landskap.

– Den talangfulle slovaken Martin Féhérvary skrev in sig i målprotokollet mot Malmö. Fullträffen, som innebar 1-1, var backens första i SHL.

– Målvakten Jonas Gunnarsson hade solida siffror i HV-målet. Burväktaren räddade 28 av 29 skott och landade således på 96.55%.

– Stephan "Lillis" Lundh gör sin första match som huvudtränare i HV71-båset på torsdagskvällen. Den tidigare assisterande tränaren ersatte Johan Lindbom i söndags och siktar nu på att ge smålännigarna en nytändning och lyfta laget uppåt i tabellen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.