Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Måndag Mån 28 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Fredag Fre 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Jonas Holmström inför den första kvartsfinalen

21 mars 2018 15:00
J20 slutspel

Ikväll startar kvartsfinalspelet för HV71 J20 när Frölunda HC väntar på bortaplan och Jonas Holmström tror så här om matchserien mot Göteborgslaget: "Jag tror det blir jämna matcher och bra hockeyunderhållning".


HV71 tog sig till kvartsfinal efter att ha besegrat Leksands IF i två raka matcher i åttondelsfinalen. 3-1 slutade matchen i Leksand och hemma i Kinnarps Arena vann HV71 med komfortabla 6-2. Jonas Holmström sammanfattar de två mötena med Leksand så här:

– Första matchen i Leksand gjorde vi en stabil insats defensivt med bara ett insläppt mål på straff. Offensivt var det inte lika bra som vanligt, men tack vare defensiven kunde vi ändå vinna. Den andra matchen var nog den bästa sett över 60 minuter den här säsongen där vi hade ett tight försvarsspel och ett fantastiskt anfallspel. Leksand gjorde det bra i första perioden där vi inte riktigt kom in på mål, men i andra och tredje perioden skapade vi många chanser och fick bra utdelning.

I kvartsfinalen väntar Frölunda HC som tog sig till slutspel den långa vägen via fortsättningsserien. I åttondelen besegrade de sedan Västerås med 2-1 i matcher. Holmström om kvartsfinalmotståndaren:

– Frölunda är ett fantastiskt bra lag. De bästa hockeymatcherna vi spelat den här säsongen har varit mot Frölunda. Det är ett skickligt lag som vill ha puckkontroll. De har precis som vi fått in några förstärkningar till slutspelet och jag tror det blir jämna matcher och bra hockeyunderhållning.

Efter HV71:s uttåg ur SM-slutspelet förra veckan fick J20 förstärkning i form av Erik Brännström och David Gustafsson. Holmström om de två a-lagsspelarna:

– Givetvis får vi ner en fantastisk spets till ett redan starkt lag i form av Erik och David. Sedan tidigare har vi också Jacob Cederholm och Isac Brännström som gjort det väldigt bra. Framför allt är det fyra fantastiska karaktärer och personer som kommit in i gruppen. De unga kan lära sig mycket från dom, allt från förberedelser till hur man tar hand om kroppen efteråt. Vi får in spets men det är viktigt att poängtera att det fortfarande är laget tillsammans som ska göra det och vinna matcherna.

Ikväll väntar Frölunda på bortaplan i den första kvartsfinalen i bäst av tre. Holmström och kvällens match:

– Frölunda kommer alltid ut starkt så det gäller att vara med från start. Vi måste hålla oss till våra game plan i 60 minuter. Det kanske låter tråkigt, men vi har haft problem med det under säsongen. Vi har hållit oss till det vi pratat om i 40 minuter, men sedan har det blivit något annat i 20 minuter och det håller inte om vi ska gå vidare. Sedan är det så klart små marginaler som kommer avgöra. Någon måste kliva fram och göra det där lilla extra i den här typen av matcher.

Läget i laget:
Anton Heikkinen var sjuk senast men är tillbaka i truppen. Alexander Holmberg och Emil Malysjev saknas p.g.a hjärnskakning.