• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Kvartsfinal hägrar för HV71 - gästar starkt Frölunda

3 mars 2018 10:00
#FHCHV71

Formen hos Frölunda pekar spikrakt uppåt med fyra raka segrar. Nu ska tabellfyran jaga fortsatt framgång mot HV71, ett mästarlag med ett knappt övertag från säsongens tidigare möten.


Formkollen

Saker och ting går bra nu för Frölunda. Göteborgarna har rest sig rejält från den tre matcher långa förlustraden i månadsskiftet januari/februari och kan nu visa upp en fin vinststreak. Rögle, Örebro, Malmö och Brynäs har alla besegrats i tur och ordning. Det betyder att Frölunda är uppe i fyra raka segrar, där den senaste kom i torsdags via en vändning borta i Gävle. Adam Almquist sköt där avgörandet till 2-1 i slutperioden och Frölunda har greppet om fjärdeplatsen i den mycket täta toppstriden.

– Det är väl bara Växjö som inte är desperat nu. Vi vill definitivt uppåt i tabellen. Det är det vi spelar för och strävar efter, förklarar den assisterande tränaren Johan Lundskog för Frölundas hemsida.

HV71 har också väldigt mycket att såväl spela för som sträva efter. Det regerande mästarlaget från Jönköping har pendlat i resultat genom hela säsongen, men har på slutet varit inne i en riktig svacka. Onsdagens knockout i Karlstad sved allra mest, då HV-spelarna lämnade Löfbergs Arenas is med siffrorna 2-8 på jumbotronen. Den förlusten blev samtidigt vändpunkten, för bara ett dygn senare stod HV71 som segrare på hemmais efter starka 3-1 över Skellefteå. Trendbrottet där håller HV71 fyra poäng från en kvartsfinalplats.

Läget i lagen

Det var pressad stämning i Scandinavium när poängligaledaren Ryan Lasch lämnad onsdagsmötet med Malmö redan i den första minuten. Frölunda uppger att amerikanen har en skada "lower lower body", men prognoserna är positiva. Utöver Lasch stod Christoffer Ehn och Filip Westerlund över spel senast.

HV71 har Linus Söderström tillbaka i laget, men ännu ingen comeback från målvakten. Kristofer Berglund, Topi Jaakola, Dylan Reese, Alexander Ytterell och Isac Brännström har samtliga varit satta ur spel en längre tid.

Noterbart Frölunda

– Carl Grundström har verkligen hittat formen lagom till ligans slutspurt. Grundström har nu poäng i fyra raka matcher - fem mål och en assist.

– Målvaktsspelet har imponerat i lagets två senaste vinstmatcher. Johan Gustafsson noterade 94,74 % mot Malmö och Johan Mattsson nådde 96 % i Gavlerinken.

Noterbart HV71

– Nyförvärvet Felix Sandström gjorde mot Skellefteå sitt första framträdande i HV71-tröjan. Det slutade med 30 räddade skott, endast ett insläppt mål och stora hyllningsrubriker.

– Stefan Elliot klockades för över 21 minuters speltid i segermatchen - mest i hela HV71.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCHV71.