Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

HV71 tar nya tag på hemmais

20 oktober 2017 15:00
#HV71RBK

Efter två raka hemmaförluster vill de regerande mästarna HV71 studsa tillbaka. Chansen får man åter på lördagen när formstarka Rögle står för motståndet - ett lag som efter den svaga säsongsinledningen nu går för en fjärde raka seger.


Formkollen

HV71 återvände hem till Kinnarps Arena efter en fem matcher lång bortasejour. Återkomsten till Jönköping blev dock inte riktigt som de regerande mästarna hade tänkt sig efter att både Färjestad och Örebro plockat med sig full pott från Småland. Nu siktar Johan Lindboms lag på att studsa tillbaka och åter bli kungar över sin hemmaborg när formstarka Rögle kommer på besök.

Efter en tuff inledning av säsongen har Anders Eldebrinks manskap vaknat till liv. Luleå, serieledande Färjestad och Brynäs har i tur och ordning besegrats och inför lördagens möte har man napp på att plocka sin fjärde raka seger. Laget har äntligen lyft från kvalplats och har, med minst spelade matcher i serien, god chans att ta stora kliv uppåt i SHL-tabellen.

Läget i lagen

HV71:s skadelista fylldes på ytterligare efter förlustmatchen mot Örebro. Även i Rögle finns det en hel del spelare på frånvarolistan sedan tidigare.

Notera att:

– HV71 vann samtliga fyra matcher lagen emellan förra säsongen

– Rögle är seriens bästa lag i powerplay. Ängelholmarna har 32,14% i den spelformen, men är också seriens näst mest utvisade manskap (100 minuter).

– HV71 har svårt att göra mål hemma i Kinnarps. Laget har gjort 11 mål på 5 hemmamatcher såhär långt in på säsongen.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71RBK.