• Huvudsponsorer

Hemma
Mora
MIK
Borta
HV71
HV71

Ska Mora bryta trenden?

7 oktober 2017 10:00
#MIKHV71

Efter fyra raka förluster vill nykomlingen Mora bryta sin dystra trend. På lördagseftermiddagen tar man emot de regerande mästarna HV71 - som i inledningen av säsongen är seriens bästa bortalag.


Formkollen

Nykomlingen Mora IK inledde säsongen starkt. Premiären mot Frölunda i Scandinavium drog man till förlängning och hemma mot Rögle blev det en riktig överkörning när man vann med 5-1. Sedan dess har det dock sett mörkare ut. Fyra raka förluster - däribland de båda back-to-back-mötena med Färjestad. I senaste matchen mot Växjö inledde man bra och gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden i en match som smålänningarna dock vände och till slut vann med 5-2. Nu siktar Mora på att återigen bli ett vinnande lag, när de regerande mästarna HV71 kommer på besök.

HV71 avslutar sin fyra matcher långa bortatour i Jalas Arena. Laget har flugit kors och tvärs över landet där man först nollade Karlskrona och sedan Luleå. Senast i Västerbotten blev det en 6-2-förlust mot Skellefteå och nu åker alltså smålänningarna till Mora innan man vänder hem till Jönköping och Kinnarps Arena igen. Trots förlusten senast har HV71 med sina 9 poäng bäst bortafacit av samtliga lag i SHL och vill nu sy ihop sin tour med en ny seger på bortais.

Läget i lagen

Mora har fått klara sig utan Joakim Liliehöök i inledningen av säsongen. Dessutom har Jacob Nilsson varit frånvarande de senaste fyra matcherna.

HV71:s frånvarolista är fortsatt lång. Fredrik Pettersson-Wentzel, Adam Åhman, Christoffer Persson, Isab Brännström, Kevin Stenlund, Filip Sveningsson saknades alla i förlustmatchen mot Skellefteå.

Notera att

– Mora har haft det rejält tufft i special teams. Med sina 62,50% är man seriens sämsta lag i boxplayspelet och vad det gäller powerplay har det också gått trögt. På hemmaplan har man på nio försök ännu inte funnit nätet i den spelformen.

– HV71 å andra sidan är ligans bästa lag i numerärt underläge. Trots att man är seriens näst mest utvisade lag ligger boxplayprocenten på imponerande 91,30%.

– Tjecken David Kase har varit i fin form i inledningen av säsongen. Med sina två mål och tre assist är han tillsammans med Matt Bailey den mest poängproduktive i Mora.

  • Smålänningarnas bäste poängplockare är såhär långt Sebastian Wännström. Nyförvärvet från Rögle har knoppat ihop fem pinnar i de sju inledande matcherna.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKHV71