• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
HV71
HV71

Luleå jagar säsongens första full pott

28 september 2017 13:00
#LHFHV71

Luleå har fått en bra start på årets SHL med tre segrar på fyra spelade matcher. Dock så saknar man fortsatt en seger efter full tid. Nu tar man sikte på att inkassera tre poäng när HV71 kommer på besök till Norrbotten.


Formkollen

Luleå har inlett säsongen med tre segrar på de inledande fyra matcherna. Dock har samtliga segrar kommit efter straffar och förlängningsspel vilket gjort att Luleå ännu inte plockat någon trepoängare denna säsong.

Närmast kommer man från en 3-2 seger efter förlängning mot Linköping på bortais. En stark insats där lagkaptenen Niklas Olausson visade vägen för gästerna med ett mål och en assist när Luleå vände underläge 1-2 till vinst.

Nu väntar HV71 i Coop Norrbotten Arena. Ett HV71 som också har tre segrar på de fyra inledande matcherna. Förlusten kom på hemmais mot Linköping, men senast blev det seger i Kinnarps Arena mot Karlskrona efter straffar. HV71 har endast spelat en match på bortaplan i inledningen av säsongen och då blev det seger med 4-2 mot Brynäs.

Läget i lagen

Luleå fick klara sig utan backen Jan Sandström och centern Joey Hishon i senaste matchen. Sandström är skadad och det är oklart när han är redo för spel igen.Hishon var borta av personliga skäl senast, men ska komma till spel under torsdagen.

HV71 har en hel del spelare på frånvarolistan. Fredrik Pettersson-Wentzel har missat samtliga inledande matcher på säsongen och senast saknades också spelare som Christoffer Persson, Isac Brännström och Kevin Stenlund.

Notera att

  • HV71 vann tre av lagens matcher förra säsongen.
  • Luleås målbäste forward ifjol, Bill Sweatt, spelar nu i HV71.
  • Joel Lassinantti i Luleå har stått samtliga matcher av årets SHL.
  • Senast Luleå gick mållösa från hemmaplan var den 30 december 2016.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFHV71.