• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Karlskrona
KHK

Kan HV71 studsa tillbaka?

26 september 2017 13:00
#HV71KHK

HV71 åkte på säsongens första förlust i lördags samtidigt som Karlskrona tog sin första seger för säsongen. Har Karlskrona fått luft under vingarna eller studsar HV71 tillbaka?


Formkollen

HV71 åkte i lördags på säsongens första förlust mot Linköping, då smålänningarna inte kunde få hål på "Monstret". Inledningen av säsongen började bra för HV71 som radade upp två raka segrar och ligger inför kvällens möte på en delad femteplats i tabellen. Det är dock otroligt jämnt och vinner Jönköpingslaget ikväll går de upp på en förstaplats.

För Karlskrona är formen tvärtemot HV71. Blekingelaget inledde säsongen med två raka förluster men tog första segern för säsongen i lördags. Karlskrona besegrade nykomlingen Mora med 3-0 och Johannes Jönsson blev stor matchhjälte efter att ha hållit säsongens första nolla.

Läget i lagen

HV71 hade i lördags fått tillbaka både Linus Söderström och Oscar Sundh. Christoffer Persson klev av i den tredje perioden mot Linköping i lördags med en befarad skada. Däremot är Bill Sweatt tillbaka i laguppställningen.

Joel Kellman var tillbaka i Karlskrona i lördags efter att ha missat matchen mot Frölunda. Endast Kristoffer Söder fanns med på frånvarolistan.

Notera att

  • Unge Pierre Engvall leder den interna poängligan i HV71 då han svarat för ett mål och tre assist på tre matcher.
  • På tre matcher har Kristofer Berglund suttit utvisad i åtta minuter.
  • Skottvilligast i Karlskrona senast var Konstantin Komarek som sköt fyra skott på mål. Det gav dessutom utdelning då han noterades för ett mål och en assist.
  • Under de fyra mötena mellan lagen förra säsongen tog HV71 full pott, 12 poäng.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71KHK.