• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Tung seger för HV71, har nu 3-0 i matcher

22 mars 2017 21:55
#HV71FBK

HV71 pressades av ett hårt och tufft spelande Färjestad som verkligen gav allt. Men trots ett sent mål i baken som tvingade fram förlängning kunde Andreas Borgman avgöra och HV71 har nu ryckt ifrån i matchserien.


I en mållös förstaperiod bjöds annars på en hel del känslor. Ett par tuffa tacklingar orsakade en del känsloyttringar i form av gruff, vilket åtminstone från Färjestads sida var planerat från start.

– Vi kommer ut bra, skapar en del och släpper inte till så mycket. Vi är aggressiva över hela banan. Vi har pratat om att röra upp lite känslor, det har varit lite dött i den här serien hittills, sa Färjestads Joakim Nygård till C More i den första periodpausen.

I den andra small det direkt. Pär Arlbrandt fick en kalaspassning av Ted Brithén och stötte in 1-0 efter en minut. Men Färjestad kvitterade bara några minuter senare, Anton Gustafsson satte sitt första mål i Färjestadströjan.

Per Åslund hade då utgått och Gustafsson bildade kedja med bland annat John Persson, en lysande kombination skulle det visa sig. Persson gav Färjestad ledningen med bara 27 sekunder kvar av perioden.

– Vi spelar tuffare nu, precis som vi har pratat om. De har börjat kolla lite mer runt sig, så det verkar funka, sa han till C More.

Sen kvittering, tidigt avgörande

HV71 svarade upp ganska tidigt i den tredje perioden genom ett snyggt mål av Simon Önerud. Tiden gick och samma spelare höll sig framme med bara två och en halv minut kvar. Med 3-2 där lutade det åt en hemmaseger, men Jonas Holös kvitterade för Färjestad med mindre än en minut kvar och tog matchen till förlängning.

Där fick HV71 till ett riktigt fint anfall omgående och Andreas Borgman skickade in segerpucken med ett välplacerat skott. Smålänningarna har nu 3-0 i matcher och Färjestad behöver således vinna fyra raka matcher.

– Vi gör en bra match och deras avgörande mål är resultatet av ett dåligt byte. Vi var värda att vinna idag, och om något lag ska få vända 0-3 i matcher så är det kanske vi, sa Färjestads tränare Leif Carlsson till C More.

Kommande match:

  • Färjestad-HV71, fredag 24 mars 19:00