Kvitterat i SM-finalen efter stark vändning i Gävle
Publicerad: 2017-04-22
Slutspel
HV71 kvitterade SM-finalen till 2-2 efter seger med 6-4 i Gävle på lördagseftermiddagen. Önerud 2, Stenlund, Pilut, L.Andersson och Bengtsson målskyttar.

HV71 kom ut klart bättre till dagens match än den senaste drabbningen i Gävle. Oscar Sundh hade ett gyllene läge att ge bortalaget 1-0 i inledningen med David Rautio gjorde en fin sidledsförflyttning i ett 2 mot 1-läge. Den första perioden var annars jämn där båda lagen skapade tillräckligt med chanser för ett ledningsmål. HV71 var närmast i slutsekunderna när en puck räddades på mållinjen bakom Rautio men den första perioden slutade 0-0.

Den andra perioden var likt den första jämn där båda lagen bytte chanser med varandra. Brynäs skulle dock få det viktiga ledningsmålet när 13:53 var spelad av perioden. Det var Tomas Zaborsky som hittade vänsterkrysset bakom en annars storspelande Linus Söderström i HV-målet. Brynäs fick chansen i spel fem mot fyra minuterna efter ledningsmålet, men Linus Söderström fortsatte spela strålande och såg till att ställningen fortsatt var 1-0. Med knappt två minuter kvar av perioden tog Kevin Stenlund hand om en lös puck och trampade in till höger i Brynäszonen och tryckte dit kvitteringspucken till 1-1 för HV71.

Mäktig HV-vändning kvitterade SM-finalen
Brynäs fick en drömstart på den tredje perioden då Juuso Ikonen gav hemmalaget ledningen med 2-1 redan efter 21 sekunder. HV71:s kvittering skulle inte vänta på sig. Minuterna senare styrde Simon Önerud in Lawrence Piluts skott till 2-2 i spel fem mot fyra. Brynäs kunde återta ledningen för tredje gången i matchen när Tomas Zaborsky gjorde sitt andra mål för kvällen.

HV71 stod sedan för en makalös vändning när man gick från 2-3 till 5-3 inom loppet av några minuter. Först kvitterade Simon Önerud, med sitt andra mål för kvällen, efter ett mönsteranfall signerat Stenlund och Thörnberg. 3-4 var också vackert när Lias Anderssons satte pucken i krysset och 3-5 satte Lawrence Pilut på passning från Filip Sandberg. Brynäs reducerade sedan i slutsekunderna men Anton Bengtsson kunde sedan fastställa slutresultatet till 6-4 med sex sekunder kvar.

2-2 är nu ställningen i SM-finalen som nu vänder hem till Jönköping och Kinnarps Arena på måndag.

Brynäs IF – HV71 4-6 (0-0, 1-1, 3-5)