Förlust i Karlstad
Publicerad: 2019-10-26
Det bjöds på en tät och jämn tillställning i Karlstad ikväll mot Färjestad. Dessvärre vänder HV71 hem från värmland poänglösa efter att hemmalaget vunnit med 3-2. Målskyttar i bortalaget var Axel Holmström och Martin Thörnberg.

Den första perioden var fartfylld och intensiv från början till slut. Trots att få skott avfyrades var det händelserikt och det dröjde inte länge innan de riktigt farliga chanserna uppkom. Victor Ejdsell gav sitt Färjestad ledningen efter att ha snappat upp en retur framför Hugo Alnefelt. Värmlänningarna utökade sedan kort därefter genom Jesper Olofsson, efter att HV71 blivit något stillastående i egen zon. Rresultatet speglade inte matchbilden helt eftersom även HV71 hade haft bud på mål, och efter målet höjdes intensiteten ytterligare. Det bar också frukt och reduceringen kom genom Axel Holmström. Målet föregicks av god speluppfattning från Alexander Bergström, då han bröt pucken högt i offensiv zon, serverade en direktskjutande Anthony Camara, vars avslut sedan lämnade en retur för Arvidsjaur-sonen.

Den andra perioden påminde inte särskilt om den första och var betydligt chansfattigare. Båda lagen spelade stabilt defensivt, visade skridskostyrka och låg rätt i positionerna vilket gjorde det svårt att tränga igenom. Såväl Färjestad, som HV71 fick chansen i numerärt överläge varsin gång, utan resultat. Linus Fröberg var ytterst nära att kvittera, men pucken passerade tätt över ribban. Mot slutet handlade det mest om Färjestad, och Hugo Alnefelt tvingades till en del svettiga räddningar.

Färjestad kom ut starkt i tredje och det dröjde inte länge innan ledningen utökades genom Oscar Bäck efter att hans lag huserat en längre tid i HV-zonen. Sakta men säkert varvade HV71 igång igen och chanserna började komma. Martin Thörnberg var tillbaka i laget ikväll efter en tids frånvaro, och drygt halvvägs in i slutperioden dammade han av bössan och prickade in reduceringen till 3–2. HV71 pressade på frenetiskt in i det sista på jakt efter en kvittering, men Färjestad höll undan och plockade hem samtliga poäng.

Färjestads BK - HV71 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)
Period 1:
07:24 1-0 (EQ) FBK Victor Ejdsell (Åslund)
09:27 2-0 (EQ) FBK Jesper Olofsson (Leskinen, Blum)
14:11 2-1 (EQ) HV71 Axel Holmström (Camara, Bergström)
Period 2:

Period 3:
41:35 3-1 (EQ) FBK Oscar Bäck (Olofsson)
47:51 3-2 (EQ) HV71 Martin Thörnberg (Sandin, Strömberg)

Skott: 21-16
Räddningsprocent: FBK: 87.50%, HV71: 85.71%
Utv. minuter: 2-2
PP: FBK: 0,00%, HV71: 0,00%
Publik: 7197

Skribent Jesper Svensson
Huvudsponsor
Premiumpartners