HV71 serieledare efter ny seger
Publicerad: 2018-10-09
J20
HV71:s J20 tog på tisdagen sin fjärde raka seger när Örebro HK besegrades med 6-3 på hemmais. Simon Wassberg, Anton Heikkinen, Max Wennlund, Ebbe Fjellström, David Karlsson och Karl Smedberg gjorde HV:s mål.

HV71 fick precis den starten man hade önskat mot Örebro, när Simon Wassberg gav hemmalaget ledningen med 1-0 och Anton Heikkinen utökade densamma innan den första perioden var över. Den andra perioden hann inte bli mer är tre minuter gammal innan Max Wennlund även hade gjort 3-0, men sedan så repade sig gästerna. Örebro vann skotten med 11-4 i mittperioden och reducerade två gånger om, men det lilla hopp som tändes för gästerna, släcktes lika fort när Ebbe Fjellström tämligen omgående i den tredje perioden satte 4-2. Sedan följde 5-2 via David Karlsson och även 6-2 via Karl Smedberg, innan Örebro reducerade till 6-3, vilket även blev slutresultat i matchen. HV71 är i och med den segern nya serieledare i J20 SuperElit Södra, trots färre spelade matcher än övriga jagande lag.

HV71 - Örebro HK 6 - 3 (2-0, 1-2, 3-1)

11:27 1 - 0 HV71, 11. Simon Wassberg (17. Wennlund, 37. Gustafsson), EQ
15:41 2 - 0 HV71, 26. Anton Heikkinen (23. Smedberg, 27. Thorwalls), EQ

23:03 3 - 0 HV71, 17. Max Wennlund (28. Fransson, 37. Gustafsson), PP1
26:30 3 - 1 ÖHK, 8. Alfred Barklund (28. Forsman, 38. Siösteen), EQ
39:59 3 - 2 ÖHK, 25. Maksim Smejonov (20. Widmark, 32. Sandberg), PP1

43:24 4 - 2 HV71, 12. Ebbe Fjellström (26. Heikkinen, 40. Stjern Svensson), PP1
49:35 5 - 2 HV71, 24. David Karlsson (12. Fjellström, 17. Wennlund), EQ