• Huvudsponsorer

Eftersnack med Max Wärn

3 mars 2018 19:50
EFTERSNACK

Max Wärn blev stor matchhjälte för sitt HV71 när man vände och vann mot Frölunda med 5-4 efter förlängning. "Väldigt viktiga poäng för oss", säger Wärn efter matchen.


Lapp på luckan och hundratals HV-fans på läktarna bäddade för fest i Scandinavium, vilket det också blev. Lagen bjöd på fantastisk hockey och HV71 tog ledningen tre gånger om, medan Frölunda kvitterade lika många gånger under matchens två första perioder.

– Det gick väldigt mycket fram och tillbaka och var säkert en publikvänlig match. Jag tycker att vi gör en stark insats genom hela matchen och det gör de också, så det var väldigt kul att spela idag, säger Max Wärn efter matchen.

I den tredje perioden tog dock Frölunda ledningen för första gången i matchen, men HV hade inte gett upp hoppet, och framförallt inte Max Wärn, som med drygt sex minuter kvar blev fint framspelad av Erik Brännström, bröt in på mål och satte kvitteringen till 4-4 mellan benen på Frölundas målvakt och fixade poäng åt HV. Den efterföljande förlängningen hann inte bli mer än en dryg minut gammal innan Max Wärn återigen kom fri med Frölunda-keepern och stenhårt snärtade in matchavgörande 5-4 till HV71.

– Elliott kollade på mig och flippade in pucken i zon, så jag hade bara en sak att göra, och det var mål. Det är sällan man får två frilägen i samma match och trycker dit båda, så det får jag vara nöjd med. Sen var det väldigt viktiga poäng för oss idag, vi hade tillräckligt med chanser för att avgöra tidigare, men vi tar detta också.

Wärn har, liksom hela HV71, haft en säsong som gått mycket upp och ner, men efter dagens två mål hoppas han att det lossnar för både honom och laget.

– Ja, det har varit mycket upp och ner. Jag har haft både bra och mindre bra matcher, men jag hoppas på att trenden går uppåt nu. Det viktigaste för oss nu är att koncentrera oss på vår egen insats, vi kan inte påverka de andra lagen. Det är bara att spela alla matcher som om det är den sista.

Finnländaren passade även på att hylla de hundratals fans som hade tagit sig till Göteborg på lördagen för att lyfta fram sitt HV71.

– Det är det finaste jag har sett under min karriär utomlands. Och att sedan få den hyllningen vi fick efter matchen, det var otroligt, avslutar Wärn.