HV-seger i svängig hemmamatch
Publicerad: 2019-04-01
Slutspel
HV71 vände och vann den sjätte kvartsfinalen med 5-3 och tvingar därmed fram en sjunde och avgörande match mot Färjestad. Brännström, Lehtonen, Wennlund, Strömberg och Bengtsson gjorde HV:s mål.

Efter lördagens förlust i marathonmatchen i Karlstad hade Färjestad chansen att skicka HV71 på semester, men det skulle HV inte tillåta. Även om gästerna tog en tidig ledning i den första perioden så öste HV på framåt och fick utdelning två gånger om innan de första periodvilan. Isac Brännström krigade in kvitteringen till 1-1 och Mikko Lehtonen pricksköt in 2-1 i powerplay med sju sekunder kvar av perioden.

I den andra perioden vände dock Färjestad på steken och tog återigen ledningen i matchen, men där tog gästernas glädje slut, för bara 40 sekunder senare klev junioren Max Wennlund fram och skickade in 3-3 via stolpen och såg till att HV hade kontakt inför den sista perioden. Där tog det sedan bara två minuter innan Didrik Strömberg skickade in 4-3 från blålinjen och när Färjestad mot slutet av perioden plockade målvakten för att försöka få till en kvittering, så kunde Anton Bengtsson spika matchen genom att sätta 5-3 i tom kasse och fixa fram en sjunde och avgörande match i Karlstad på onsdag.