Malmö numret större när HV71 föll
Publicerad: 2019-12-17
Efter två mållösa perioder präglade av defensivt spel, öppnade spelet upp sig i tredje, till Malmös glädje. Skåningarna drog det längsta strået och plockade hem samtliga poäng efter fyra mål i slutperioden.

Matchupptakten präglades av hög fart och långa spelsekvenser utan avblåsningar. Det var något utav ett ställningskrig som ägde rum, där inget av lagen lyckades bita sig fast nämnvärt för att skapa långvariga anfall. Malmö-backen Adam Ollas-Mattsson var nära att ge sitt lag ledningen efter en vacker genomåkning. HV71 kunde efter hand ta kontroll över pucken, men mötte ständigt ett väl samlat bortalag, redo att kontra. Oscar Alsenfelt i MIF-kassen vaknade onekligen på rätt sida och stängde igen butiken fullständigt när HV71 därefter fick en möjlighet i numerärt överläge.

Direkt i den andra perioden prövades HV71 i numerärt underläge för andra gången i matchen, där stormen åter reddes ut. Matchbilden påminde om den i inledningen och liknande gammal hederlig Hawaiihockey, spelet gick fram och tillbaka utan någon särskild kontroll. Malmö kunde efter hand ta kommandot i spelet och skapade flera giftiga chanser, vilket tvingade HV71 till en timeout. Därefter lyckades hemmalaget stävja Malmös offensiv, men framåt gick det fortsatt trögt. Rödhökarna lyckades effektivt stänga igen i mittzon, vilket hindrade HV71 att komma i anfall med fart. Närmre än ett tamt avslut efter friläge i slutsekunderna kom man inte nätrassel i offensiv riktning i perioden.

Målen kom i tredje
Efter två mållösa perioder bröt Malmö torkan redan i den inledande minuten. Matias Lassen noterades för fullträffen efter ett avslut från blålinjen, som styrdes in med hjälp av HV-back. För första gången i matchen luckrades Malmös försvarsmur upp på allvar, detta efter en fantastisk passning av Eric Martinsson från egen zon till en fri Alexander Bergström, som visade klass och hängde upp pucken bakom Alsenfelt. Likaläget blev kortvarigt och bara ett par minuter senare återtog gästerna ledningen genom Matias Myttynen i powerplay. Offensiven hackade fortsatt för HV71 och istället kunde Malmö strö ytterligare salt i såren, efter att Frederik Storm lämnats helt fri framför HV-kassen. Resten av saltkaret hälldes sedan ur efter att Jesper Jensen Aabo fastslagit slutresultatet 1–4 i tom kasse.

HV71 - Malmö Redhawks IF (0-0, 0-0, 1-4)