Tung kväll i Västerås
Publicerad: 2021-12-03
Hockeyallsvenskan
HV71 åkte på en tung smäll på fredagskvällen när man förlorade med 7-2 borta mot Västerås IK. Marcus Davidsson och Christoffer Törngren stod för HV71:s målproduktion.

HV71 fick en madrömsstart på matchen när hemmalaget gjorde 1-0 redan efter två och en halv minut. Västerås andra mål för kvällen kom en stund senare när Anton Svensson kontrade in 2-0 efter sex minuter. HV71 vaskade fram några chanser men istället för reducering drog man på sig två utvisningar som hemmalaget kunde utnyttja direkt. Lukas Zetterberg fick öppet mål när han sköt in 3-0 i spel fem mot tre. Uppförsbacken slutade inte där för i slutet av den första perioden gjorde hemmalaget sitt fjärde mål genom Gabriel Kangas.

Det fortsatte trilla in Västerås-mål även i den andra perioden. 5-0 och 6-0 kom båda till efter slarvigt HV-spel som resulterade i kontringar för hemmalaget. 7-0 gjorde sedan hemmalaget i spel fem mot fyra. HV71 fick in en reducering i slutet av perioden när Marcus Davidsson hittade nätet bakom Johan Gustafsson.

Västerås bevakade sin ledning i den tredje perioden medan HV71 spelade upp sig en aning. HV71 fick till slut in ett tröstmål i form av Christoffer Törngren som tog till vara på en retur efter 15:49. Det var också målet som fastställde slutresultatet till 7-2.

Västerås IK – HV71 7-2 (4-0, 3-1, 0-1)

02:29 1-0 VIK Lukas Zetterberg (Frycklund, Bergman)
06:00 2-0 VIK Anton Svensson (Östman, Skedung)
14:07 3-0 VIK Lukas Zetterberg (Frycklund, Gunnarsson) PP2
19:34 4-0 VIK Gabriel Kangas (Tornberg, From)

27:20 5-0 VIK Lukas Zetterberg (Frycklund)
27:50 6-0 VIK William Wikman
31:06 7-0 VIK Mikael Frycklund (Bergman, Zetterberg)
37:39 7-1 HV71 Marcus Davidsson (Törngren, J.Davidsson)

55:49 7-2 HV71 Christoffer Törngren (Billins, Karlström)