Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Idag 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Fel fokus nödvändigt

13 november 2020 16:50
INFORMATION

Klubbdirektören Agne Bengtsson:s veckobrev där han delar med sig av sina tankar kring HV71 och SHL. Denna veckans med fokus på situationen i klubben just nu.


Normalt skall vi i HV71s lag ha fokus på detaljer i spelet, träning, coachning så att vi vinner. På kontoret skall vi förbereda oss att ta emot dig som gäst på nästa hemmamatch, se fram mot fullsatt med god stämning och en kväll som slutar med en skön seger och 3 poäng. När jag skrev senast var vi på väg mot 300 besökare och vi vann matcher. Vi såg ett litet ljus i tunneln. Jag tycker verkligen att den situation vi hamnat i nu är urtrist och jag vet att ni tycker detsamma. Istället har vi trupper i karantän för att få stopp på smittspridning, matcherna skjuts upp och personalen arbetar med ombokningar och justeringar för att minimera effekten av uppskjutna och coronasäkrade matcher med minimal publik.

Dystert javisst, men om vi gör det här bra kommer vi kunna vara stolta när vi i framtiden ser tillbaka på denna kris, vi löste det bra och vi kom ut stärkta. Och det gäller dig också, vi behöver ditt och alla andra HV71-supportras stöd igenom denna kris. Ni skall känna att ni är en del av ”stadens stolthet”.

Herr- och juniorlag är nu ordentligt drabbade av sjukdom och smitta. Vi har stort fokus på att komma tillbaka i matchform igen men vi får inte glömma det viktigaste – att alla blir fullt friska. Så fel fokus blir rätt fokus men inte det fokus vi vill ha. Krångligt eller hur. Vi har igång en stort testapparat för att konstatera vilka som smittats eller inte. Som ni vet får inte alla med corona någon symptom på sjukdom. Omvänt är inte alla sjuka coronasmittade.

Hur skall vi hantera den här säsongen? Inom HV71 arbetar med flera olika åtgärder för att minska förlusten och att klara likviditeten, i år och för kommande säsong. I SHL hjälps vi åt att hitta lösningar för att alla skall klara sig igenom krisen. Sportslig rättvisa skall kombineras med uppskjutna matcher och haltande tabeller. Vi vill ju inte att något lag tvingas ge upp, vi vill ha en riktigt bra liga. Tävlingen på isen skall vara knivskarp och rättvis, då är underhållningen som störst. Vi älskar tävling och spänning runt strecken när slutspel och kval närmar sig.

Närmast spelar vårt damlag i helgen bortamatcher mot Brynäs och Leksand. Vi hoppas att matcherna kan genomföras och ge oss 6 poäng. Herrlagets matcher denna vecka är inställda och de får nya speldatum.

Vår juniorverksamhet är pausad och spelarna i karantän. Skolverksamheten beräknas börja kommande vecka och övrig träning efter 24 november om restriktionerna släpps då. Alla matcher är inställda till nyår. Ungdomarna får träna men med en del restriktioner kring omklädningsrum, avstånd och annat. Inga matcher förrän 2021.

En av de dagliga höjdpunkterna är den goda mat som serveras i Restaurang Cezar. Skall du ut på en lunch, hjälp oss genom att äta den hos oss. Jag gillar inte att skryta men maten som Patrik och hans kockar lagar är fantastiskt god. Och hos oss kan du äta med ordentligt avstånd i hockeymiljö.

Vi är inte halvvägs in i denna säsong men redan nu börjar vi skissa och räkna på nästa säsong. Ingen vet när och hur detta slutar. Vi tar höjd för ett sämsta läge men eftersom man börjar tala om vaccin till våren, vilket i så fall borde möjliggöra en något sånär normal säsong 21-22, så blir det planering med olika alternativ.

Om er längtan efter hockey är lika stor som min så har jag ett litet råd. Sitt inte hemma och lid. Ett av mina intressen är MTB-cykling. Normal tränar jag några pass i veckan sommartid men när hösten och mörkret kommer så tar det emot att ge sig ut och jag brukar hamna i soffan. Nu har jag ändrat på det, i alla fall för tillfället. Jag ger mig ut på min MTB och trampar i höstmörkret. Det finns fantastiska pannlampor och cykellysen, ”natten blir till dag”. Bilarna jag möter tror att jag är en skogsmaskin och kör snällt åt sidan. Låter jag pannlampan slå in mot skogen så ser jag rådjurens ögon reflektera som strålkastare, en fin naturupplevelse. Och så kommer jag hem lagom trött och hinner precis med kvällsmackan innan jag somnar och drömmer om nya SM-guld.

Håll avstånd - håll ut – det kommer bättre tider.