Skellefteå nollade – efter stark defensiv insats
Publicerad: 2019-12-19
En stark defensiv insats borgade tre poäng borta mot Skellefteå i afton. Jonas Gunnarsson storspelade mellan stolparna och inkasserade säsongens fjärde nolla. Målskyttar för HV71 var Emil Johansson, Linus Fröberg och Simon Önerud.

Redan under matchens inledande minuter visade båda lag på sprakande offensiv och skapade en hel del oreda i respektive zon, men målen uteblev. HV71 fick chansen i numerärt överläge en bit in i perioden, utan att skapa något nämnvärt. Även Skellefteå prövade vingarna i powerplay, men möttes likväl av ett solitt boxplay. Kort därpå fick hemmalaget åter chansen i spelformen och var nära flera gånger om att ta ledningen, men Jonas Gunnarsson stod på huvudet flera gånger och höll nollan intakt.

Spelet var hafsigt efter pausvilan och det dröjde några minuter innan det ordnades upp. Skellefteå inkasserade tidigt åter ett numerärt överläge, där HV71 redde ut stormen och kunde istället själva ta ledningen kort därpå, genom Emil Johansson. Landslagsbacken hittade en fri yta och kunde distinkt pricka in ledningsmålet. Västerbottningarna hade flera kvitteringsmöjligheter, men återigen var det småländsk utdelning efter att Linus Fröberg utökat ledningen med en styrning efter avslut av Christoffer Törngren. HV71 växte efter målet och hade hugg på ytterligare fullträffar i de avslutande minuterna av perioden.

Skellefteå kom likt skjutna ur en kanon ut i tredje på måljakt. Stolpträffar och frilägen till trots höll Gunnarsson hemmalaget stången. Inte ens när möjligheten i powerplay gavs för femte gången i matchen lyckades Skellefteå råda bot på måltorkan. HV71:s defensiv excellerade fortsatt och hindrade därefter hemmalaget från att komma till möjligheter av ädlare valör. I matchens slutsekunder satte Simon Önerud spiken i kistan med ett mål i tom kasse.

Skellefteå AIK - HV71 (0-0, 0-2, 0-1)
Period 1:
Inga mål.

Period 2:
27:30 0-1 (EQ) HV71 Emil Johansson (Holmström, Camara)
34:25 0-2 (EQ) HV71 Linus Fröberg (Törngren, Kinnvall)

Period 3:
59:42 0-3 (EQ) HV71 Simon Önerud (utan assist)

Skott: 31-20
Räddningsprocent: SAIK: 85,00% , HV71: 100,00%
Utv. minuter: 8-12
PP: SAIK: 0,00%, HV71: 0,00%
Publik: 4245

Skribent Jesper Svensson
Huvudsponsor
Premiumpartners