Engström inför återstarten av SDHL

15 november 2019 14:29
SDHL

Efter två veckors uppehåll är det återigen dags för SDHL-hockey när det vankas dubbelmöte mot SDE och AIK. Assisterande tränaren Joakim Engström berättar om första delen av säsongen samt hans tankar inför helgens matcher.


Det är återigen dags för SDHL-ishockey när serien drar igång igen efter landslagsuppehåll. 16 omgångar av totalt 36 är nu spelade och assisternade tränaren Joakim Engström är nöjd med med sitt lag såhär långt.

– Det har varit häftig och roligt att det gått så bra, vi ligger i fas med de mål vi satte upp innan säsongen drog igång. Vi är där vi ska vara men samtidigt har vi mycket saker att jobba med för att bli bättre och utvecklas. Det är en bra bulk kvar av säsongen och där behöver vi behöva fortsätta göra bra saker, för sen kommer det ett slutspel och det är en helt annan femma. Ett exempel som vi pratat mycket om är vårt spel i powerplay, där är vi inte riktigt nöjda. Efter tio matcher låg vi på 19 procent och nu ligger vi på 22 procent, men vi har ett mål om att ligga på minst 25 procent i effektivitet. Tekningar behöver vi också förbättra. Sen är det ett konstant arbete med det vardagliga hårda arbetet. Det har varit några matcher där det resultatmässigt har runnit iväg i vår fördel och då måste vi fortsätta spela bra ishockey och jobba hårt, där har vi en utmaning, säger Joakim Engström.

Under det två veckor långa uppehållet från matcher har flera spelare varit iväg på landslagsläger och laget har även passat på att ta lite ledigt.

– Det har varit mycket individuell träning då flera spelare varit iväg. Men de som varit kvar har fokus varit på individuella skills och små detaljer i spelet. Vi återsamlades med hela truppen igen i måndags och har haft en bra träningsvecka som förberedelse för matcherna i helgen.

HV71 spelar i helgen dubbelmatcher mot lag från huvudstaden och börjar mot SDE imorgon och AIK på söndag.

– SDE kommer stänga ner sargerna och jobba väldigt hårt, det är deras sätt att spela ishockey på. Dom är duktiga längs med sargen och försöker kämpa ner ett eventuellt bättre tekniskt lag. Vi har tittat en del video så det är egentligen inget nytt, men vi får inte bete oss såsom vi gjorde mot Djurgården när vi förlorade, då mötte vi ett lag som jobbade hårdare och vann rättvist, där vill vi inte hamna igen.

– AIK ett lag som har spets i alla sina kedjor samt en bra backsida. Upplever dom inte som en typisk lagmaskin utan mer ett antal spetsspelare som vi behöver ha koll på.

Läget i laget?
– Zabrina Zollinger, Julia Tylke, Lina Ljungblom, Anna Amholt och Maja Beverin är skadade. Anna Hanser är fortsatt utlånad till Göteborg.

Helgens matcher
Lördag 16:30 mot SDE i Kinnarps Arena
Söndag 15:30 mot AIK i Kinnarps Arena

Följ HV71 dam i sociala medier
Instagram: hv71dam
Twitter: hv71damlag