HV71 föll på straffar mot Linköping
Publicerad: 2017-02-04
HV71 förlorade lördagens underhållande E4-derby hemma mot Linköpings HC med 2-3 efter straffar. HV:s mål gjordes utav Pär Arlbrandt och Kevin Stenlund.

Det märktes att det var två formstarka lag, som båda vunnit nio av sina tio senaste matcher, som skrinnade ut på isen i Kinnarps Arena. Det bjöds på skridskoåkning och målchanser i ett hissnande tempo inledningsvis, där Christoffer Persson fick det bästa läget när han kom fri med Marcus Högberg, som avvärjde skottet med armen.

Tempot och intensiteten höll i sig perioden ut, men de vassa målchanserna uteblev, mycket tack vare bra försvarsspel från båda lagen, som gav sina målvakter en lätt resa perioden ut.

Intensivt HV-tryck
Målchanser var dock något som inledningen av den andra perioden hade gott om. Det började med att Henrik Törnqvist kom fri i Linköpings boxplay, men Linus Söderström stod för en fin benparad. Sedan var det HV för hela slanten, som gång på gång kom in framför Högberg, som dock stod på huvudet och höll gästernas nolla intakt.

Men när HV efter drygt halva mittperioden fick chansen att spela powerplay för andra gången i matchen, så kunde inte Högberg stå emot längre. Pär Arlbrandt fick pucken av Adam Almquist och dundrade upp den i nättaket bakom Linköpingsmålvakten till 1-0.

Målrik slutakt
Linköping fick en drömstart på den tredje perioden och kvitterade matchen till 1-1 redan efter drygt två minuter. Kevin Stenlund återgav HV ledningen efter knappt halva perioden när han likade in en retur bakom Högberg, men gästerna svarade snabbt och kvitterade till 2-2 bara minuten senare.

Fler mål blev det inte under ordinarie tid, utan matchen gick till förlängning och sedan även till straffar. Där var det gästande Linköping som drog det längsta strået och bröt HV:s segersvit.

HV71 – Linköpings HC 2 – 3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

34:40 1 – 0 Pär Arlbrandt (Almquist) PP1

42:10 1 – 1 Niklas Persson (Gordon, Little) EQ
48:24 2 – 1 Kevin Stenlund (Arlbrandt, Sundh) EQ
49:27 2 – 2 Henrik Törnqvist (Salmela, Fogström) EQ