HV-seger i första kvartsfinalen
Publicerad: 2017-03-18
SHL
HV71 vände och vann den första kvartsfinalen mot Färjestads BK hemma i Kinnarps Arena, efter två sena mål i den tredje perioden. Filip Sandberg, David Ullström och Simon Önerud gjorde ett varsitt mål i lördagens 3-1-seger.

Det var ett kokande Kinnarps Arena som tog emot HV71 för första gången under slutspelet, men HV fick dock en mardrömsstart på matchen, när en felstuds i sargen tillslut hamnade på Marcus Nilssons klubba, som enkelt rakade in 0-1 till gästerna redan efter drygt en minuts spel.

HV repade dock mod omgående och var även det spelförande laget under den första perioden och skapade ett par vassa chanser till kvittering, men Lars Hugen stod emot då. Det gjorde han dock inte när det återstod drygt en minut av perioden och Mattias Tedenby efter en vass kontring serverade Filip Sandberg, som enkelt sköt in kvitteringen till 1-1 i öppet mål.

Chansrik mittperiod
I den andra perioden fortsatte HV att vara spelförande och Oscar Sundh hade tidigt ett jätteläge att ge laget ledningen, men Haugen stod för en fin parad på den chansen. Minuterna senare skapade firma Stenlund, Bengtsson, Christensen ett enormt tryck mot Fjärestadsmålet, där den Christensen hade bäst läge, men skottet smet tätt utanför Haugens vänstra stolpe.

HV drog sedan på sig sin andra utvisning, men ett stabilt försvar gav inte gästerna någon möjlighet att komma till farligheter. Istället klev Filip Sandberg ut från utvisningsbåset och kom en mot en med en Färjestadsback, avlossade skott, som dock tog i utsidan av stolpen och ut.

Sent avgörande
Den tredje perioden blev en tight tillställning där den höga intensiteten gick ner lite och lagen spelade säkrare för att inte gå bort sig. Det såg länge ut som att även den perioden skulle bli mållös, men med drygt tre minuter kvar så grävde David Ullström fram pucken framför mål och lyckades lirka in den vid den första stolpen till 2-1.

Färjestad plockade ut målvakten tidigt för att jaga kvittering, men istället bröt Ullström pucken i mittzon, spelade fram Simon Ullström, som skickade in spiken i kistan med 3-1 och såg till att HV71 vann den första kvartsfinalen. Den andra kvartsfinal, i bäst av sju, spelas på måndag i Karlstad.

HV71 - Färjestads BK 3 - 1 (1-1, 0-0, 2-0)

01:29 0 - 1 Marcus Nilsson (Asplund) EQ
18:27 1 - 1 Filip Sandberg (Tedenby, Borgman) EQ