HV-seger i Finland efter sent avgörande
Publicerad: 2018-08-29
Träningsmatch
Den första av två matcher under Finlandsturnén spelades på den lilla rinken i Isku Areena i Finlands skid-Mecka Lahtis. Det blev till slut seger för HV71 efter att Markus Ljungh prickat in 2-1-målet med två och en halv minut kvar. Simon Önerud gjorde HV71:s första mål.

Det tog inte mer än en och en halv minut innan det första målet föll i matchen. Simon Önerud gav HV71 ledningen efter en styrning på Nils Anderssons skott i spel fem mot fyra.

Hemmalaget tog sig också tidigt in i målprotokollet när Niklas Salo hittade en lucka i Jonas Gunnarssons vänstra kryss efter 7:19. Det var annars en svängig första period som slutade 1-1.

Hemmalaget piggare i andra
I den andra perioden var hemmalaget det hetare laget, framför allt i anfallszon. Men Jonas Gunnarsson spelade bra mellan stolparna och såg till att ställningen var 1-1 även efter två perioder.

HV-dominans i tredje
HV71 kom ut starkt i den tredje perioden och etablerade tryck i anfallszon. Det var i stort sett spel mot ett mål i slutperioden och till slut, med drygt två och en halv minut kvar, kunde Markus Ljungh pricka in 2-1 till HV71. Pelicans plockade ut målvakten i slutminuten men HV71 höll undan och tog sin fjärde raka seger på försäsongen.

Nästa match spelas i Hämeenlinna mot HPK på lördag kl 13.00.

Pelicans – HV71 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

01:31 0-1 HV71 Simon Önerud (N.Andersson, Wännström) 5/4
07:19 1-1 PEL Niklas Salo
57:24 1-2 HV71 Markus Ljungh (Önerud, Lauridsen)