HV-talanger uttagna i U18 Damlandslaget
Publicerad: 2021-12-02
Landslag
Tre HV-spelare blev idag uttagna att få representera U18 Damlandslaget som åker på en trenationersturnering i Romanshorn, Schweiz i mitten av december. HV71 representerar med två backar, Jenna Raunio och Mira Jungåker, samt forwarden Mira Markström.

Förbundskaptenen för U18 Damlandslaget, Madeleine Östling, tog idag ut en trupp som mellan den 13-18 december spelar en trenationersturnering mot Tyskland och Schweiz i Romanshorn, Schweiz. Vi riktar ett stort grattis till HV-spelarna Mira Markström, Jenna Raunio och Mira Jungåker som får den stora äran att dra på sig den blå-gula dressen.

Förbundskapten Madeleine Östling kommenterar:
– Väldigt roligt att få möta två nya motståndare i Tyskland och Schweiz. Det här är två nationer som vi har i vår VM-grupp i januari, så det blir viktiga matcher för oss. Vi tycker att truppen är lite spetsigare i spelet med puck, något vi hade lite svårt med senast i Finland. Spelarna har gjort det bra på hemmaplan och visat framfötterna i sina respektive lag. Jag ser fram emot att göra fler mål än vi gjorde mot Finland, säger Madeleine Östling, förbundskapten för U18 Damlandslaget.

För mer information och truppen i sin helhet, klicka här

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners