Tredje raka segern för HV71
Publicerad: 2019-08-24
MATCH
HV71 tog en ny fin seger i turneringen i Mannheim efter 1-0 mot Geneve Servette. Matchens enda mål kom i den andra perioden genom Martin Thörnberg i powerplay.

HV71 kom ut med en härlig fart i den första perioden och skapade flera fina lägen de fem första minuterna. Man hade också ett bra läge i powerplay, men Servettes målvakt höll målen borta. Det gjorde också Jonas Gunnarsson i HV-målet. HV71 drog på sig flera utvisningar i slutet av perioden och fick spela 3 mot 5 en längre tid, men redde ut stormen och första perioden var mållös.

I den andra perioden fick HV71 utdelning i powerplay, något som varit lyckosamt under Tysklandsresan. Juuso Ikonen passade Martin Thörnberg som bombade in 1-0 från offensiv blålinje. Resten av perioden blev lite småtjurig och lagen rök ihop flera gånger efter avblåsning.

Tredje perioden blev mer avvaktande. HV71 kontrollerade matchen bra och höll undan och tog tredje raka segern och full pott i turneringen i Mannheim.