Luleå besegrade HV71
Publicerad: 2021-01-30
Trots en stark upphämtning i den tredje perioden vänder HV71 hem poänglösa från Norrbotten, efter att Luleå segrat med 4–3. Målskyttar för kvällen i HV71 var Anton Wedin 2, och Fredrik Forsberg.

HV71 tog sitt pick och pack till Norrbotten, där möte med Luleå väntade. Matchen inleddes påpassligt för HV71 i numerärt överläge, dessvärre utan utdelning i målväg. Inte heller vid ett andra powerplay en stund senare kickade anfallsspelet igång. Hemmalaget hade också svårt att uträtta något i vad som var en ganska avslagen inledande period. Detta tills dryga fem minuter återstod. HV71 hade flera långa anfall och hade bud på anfallsmålet, ett anfallsmål istället Luleå prickade in lite från ingenstans genom Jack Connolly. HV71 ådrog dig sedan två utvisningar på kort tid, vilket gav Luleå ett gyllene tillfälle i spel fem mot tre, vilket Linus Klasen utnyttjade på bästa sätt och utökade ledningen till 2–0.

Den andra perioden började sedan på ett mardrömslikt vis för HV71, då Luleå ökade på sin ledning genom Linus Klasen blott tolv sekunder in. Hemmalaget fick sedan chansen i powerplay, där HV71 istället replikerade genom Anton Wedin med ett mål i boxplay. Matchbilden vägde sedan en stund åt båda håll innan Jack Connolly sedan åter hittade rätt och utökade sitt lags ledning än mer.

Upphämtning i tredje
Med tre måls underläge inför den tredjeperioden var goda råd dyra för HV71, en upphämtning av den högre skolan krävdes för att få med sig någonting från matchen. Anton Wedin har under säsongen varit en av få konstanter i offensiven och leveransen fortsatte ytterligare, då Sundsvall-sonen på egen hand skrinnade genom Luleåförsvaret och lyfte in ännu ett mål bakom Joel Lassinanti. HV71 fick ny kraft efter målet och ledningen krymptes yidare kort därpå efter att Zion Nybeck hittat målskytten Fredrik Forsberg med en fin passning. HV71 var sedan bofasta i Luleås zon under sluttampen av matchen och satte stor press, skapade lägen och möjligheten – men inga mål. Luleå gick därmed segrande ur striden.

Luleå HF 4-3 HV71 (2–0, 2–1, 0–2)
17:49 1–0 (EQ) LHF Arrtu Ilomäki (Connolly, Hållander)
19:28 2–0 (PP2) LHF Linus Klasen (Berglund, Lundkvist)

20:12 3–0 (PP1) LHF Filip Hållander (Connolly)
29:41 3–1 (SH1) HV71 Anton Wedin (Önerud, Johansson)
34:33 4–1 (EQ) HV71 Jack Connolly (Emanuelsson, Brännström)

43:43 4–2 (EQ) HV71 Anton Wedin (Andrae, Holmström)
45:42 4–3 (EQ) HV71 Fredrik Forsberg (Nybeck, Wikström)