Straffseger mot Frölunda i Scandinavium
Publicerad: 2020-03-07
MATCH
HV71 tog en härlig seger i en underhållande match mot Frölunda i Scandinavium. Slutsiffrorna blev 4-3 till HV71 efter straffar. Christoffer Persson, Johannes Kinnvall, Alexander Bergström och Lias Andersson målskyttar.

Den var en jämn och intensiv förstaperiod. Frölunda som hemmalag pressade på hårt mot Jonas Gunnarsson, men HV71 spelade bra i defensiven och hade flera bra lägen i sina kontringar. Den första perioden slutade dock mållös.

I den andra perioden spelade HV71 upp sig i offensiven och skapade längre anfall på Frölunda. Det var dock hemmalaget som kunde ta ledningen, men HV71 fortsatte att trumma på vilket till slut också gav utdelning. Christoffer Persson gör inte mål varje dag och är bara noterade för ett mål i HV71 och det kom under en CHL-match. Men idag bröts torkan och Persson fick på ett riktigt fint skott från offensiv blålinje och kvitteringen var ett faktum. 1-1 var också pausställningen efter två spelade perioder.

– Nej, det händer inte varje dag att man gör mål i SHL. Kommer faktiskt ihåg mitt senaste som var 2015. I övrigt tycker jag vi gör en ganska bra period och står upp bra mot Frölunda, sa Persson i Cmore efter den andra perioden.

Sista perioden blev en riktig höjdare. Intensivt spel, mycket målchanser och två heta lag. Frölunda tog ledningen flera gånger om, men HV71 replikerade snabbt och kvitterade. Matchen gick tillslut till straffar och där var HV71 knivskarpa framåt och Gunnarsson en vägg i målet. Lias Andersson och Oscar Sundh nätade vilket innebar extrapoängen till HV71.