Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Fredag Fre 27 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan

Max Bohlin om försäsongen och truppbygget

19 juli 2019 11:21
| Intervju

Max Bohlin berättar om hur juniortrupperna förberett sig för en ny säsong och hur truppläget ser ut på J18 och J20.


Efter säsongsavslut i slutet av mars tog HV-juniorerna några veckor ledigt innan det var dags att börja förbereda sig för en ny säsong.

– Försäsongsträningen drog igång i månadsskiftet april/maj och avslutades veckan innan midsommar. Vi valde att denna försäsong jobba mer med uppbyggnadsträning jämfört med tidigare år. Under ordinarie säsong så är det mycket mängdträning och vi vill på bästa sätt förbereda våra spelare för det, vi tror att de har nytta av den längre in på säsongen. En annan stor aspekt är det skadeförebyggande, för att orka och stå emot den höga belastningen som är under issäsong, så måste man ha en solid grund rent fysiskt att luta sig emot.

Under försäsongsveckorna så har juniorerna kört totalt tio pass i veckan där nio utav dom varit ledarledda och ett pass som de kört själva under helgen. De nio ledarledda passen har slagits ut på fyra morgonträningar med hockeygymnasiet och resterande fem träningar under eftermiddagstid, måndag till fredag.

– Under förmiddagsträningarna med hockeygymnasiet har fokus legat på den individuella utvecklingen. Under eftermiddagsträningarna har vi haft hela gruppen tillsammans och gemensamt kört styrka, uthållighet eller rörlighet beroende på vad vi gjort på morgonen. Någonting vi har lagt mer vikt vid till denna försäsong är att vi har jobbat fram en fysprofil på varje spelare, den har vi tagit fram med hjälp av våra testvärden och har varit värdefull för våra spelare, speciellt under hockeygymnasiepassen då träningarna är av mer individuell karaktär. Det är viktigt för våra spelare att få en helhetsbild av sin fysiska status och vad HV71 kräver av dom, med fysprofilen blir det lättare för dom att anpassa sin träning. Alla spelare har också fått varsitt pulsband som gör att vi kan säkerhetsställa att alla spelare jobbar på rätt sätt, det innebär inte att våra spelare ska ha den högsta pulsen alltid, snarare rätt puls för olika typer av träningsformer. Med pulsband kan vi också se deras totala belastning över exempelvis en vecka och hur många kalorier de bränt, det kan lätt kopplas till deras kost och hur mycket de behöver få i sig.

De senaste två säsongerna har en isyta i Kinnarps Arena sparats och isen har fått ligga kvar året runt. Den isytan är något juniorerna tagit vara på och varje vecka varit på is 1–2 gånger.

– Vi håller på med en sport där vi är på is och att under off-season ha möjligheten att jobba med teknikträning på is ser vi som värdefullt. Under försäsongen bygger spelarna upp sina kroppar, de blir större och starkare, och då gäller det att överföra det till isen med en god koordination och teknik. Vi ser en utvecklingspotential till åren som kommer i hur vi än mer kan använda isen under försäsongen. Eventuellt att vi faktiskt kan byta ut vissa delar av det vi gör off-ice och istället lägga det på isen, snabbhetsträning för att ge ett exempel. Sen finns det en balans i detta också, vi vill inte ta tid från den så viktiga uppbyggnadsträningen, därför har vi begränsat det till 1–2 ispass i veckan.

Försäsongsträningen är nu avklarad och nu väntar några veckor semester innan det är dags för återsamling igen vecka 29. Trupperna inför säsongen är klara och det ser bra ut på både J18 och J20.

– Vi har flertalet nya hockeygymnasieelever som tillkommer så vi går in med en trupp-storlek på J18 med 13 forwards, 8 backar och 2 målvakter.

J20 truppen har kompletterats med fyra spelare:

Karl Påhlson
– Karl kommer in från Rögle och är en spelskicklig center som redan förra året var ledande i deras J20 lag.

Oliver Johannesson
– Oliver ansluter också från Rögle, en powerforward med bra träningsflit och kommer vara väldigt nyttig för laget.

Jaden Martin och Eddie Levin ansluter båda från IK Oskarshamn, de är båda under kontrakt med IK Oskarshamn och kommer vara utlånade till HV71 säsongen som kommer.

Jaeden Martin
– Jättekul att få tillbaka till Jaden som är en HV-produkt och fick inte plats på HV71 hockeygymnasium från början. Han har varit riktigt bra i Oskarshamn och kommer vara en utav de ledande backarna i J20.

Eddie Levin
– Eddie är från början från Vimmerby och har gått lite under radarn. Har varit duktig i flera år men han haft en accelererande utvecklingen sista åren. Eddie är en spelskicklig forward som spelade en hel del allsvenska matcher förra året.