Seger i helgens första möte med Rögle
Publicerad: 2017-01-13
SHL
HV71 spelade på fredagskvällen det första av helgens två möten med Rögle BK. HV71 satt i förarsätet större delen av matchen och vann till slut med 3-1. Simon Önerud, Oscar Sundh och Erik Christensen gjorde målen.

HV71 hade ett spelmässigt övertag i den första perioden och skulle också bli det lag som spräckte målnollan. Mattias Tedenby hittade med en fin passning Simon Önerud som direktsköt 1-0 till bortalaget. HV71 hade bud på fler mål, framförallt Erik Christensen med ett par fina målchanser, men 0-1 stod sig på perioden ut.

– Det betyder mycket att för göra mål. Förhoppningsvis kommer det lite ketchup nu, sa Simon Önerud till C More om sitt 1-0-mål.

Öppnare spel i andra perioden
Hemmalaget var piggare i inledningen av den andra perioden och kvitterade också till 1-1 efter drygt fem och en halv minut. HV71 återtog ledningen en stund senare då Oscar Sundh tryckte in ledningspucken i en två mot en-situation, assisten kom från Kevin Stenlund. Mellanakten var öppnare än den första och båda lagen hade målchanser för fler mål, men HV71 gick till pausvila i ledning 2-1.

HV71 höll undan och vann
Hemmalaget försökte i den tredje perioden, men HV71 spelade ett stabilt försvarsspel och bjöd inte Ängelholmslaget på många målchanser. Erik Christensen fastställde slutresultatet till 1-3 i tom bur med 39 sekunder kvar.

Imorgon kväll möts lagen igen, denna gång i Kinnarps Arena. Matchstart kl 18.30.

Rögle BK – HV71 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)