Finländsk OS-målvakt klar för HV71
Publicerad: 2022-04-21
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med Finlands OS-målvakt Anni Keisala till nästa säsong. ”Jag har hört mycket bra om HV71 och ser fram emot att spela för klubben och i SDHL”, säger Anni Keisala.

Den 25-åriga landslagsmålvakten kommer närmast från spel i Ilves där hon kommer från en fin säsong och spelade mest av samtliga målvakter i den finländska ligan.

– Jag har spelat hela min karriär i Finland och ser fram emot att komma till Sverige och spela. Jag har hört mycket bra om HV71 och att jag kommer till en utvecklande miljö både som idrottare och person. Jag hoppas kunna bidra med att vi blir ett vinnande lag, säger Anni Keisala.

Anni Keisala har representerat Finland vid tre VM-turneringar och blev utsedd till bästa målvakt i VM 2021. När Finland tog bronsmedalj i OS 2022 var Keisala given förstamålvakt och stod sju av åtta matcher.

– I Anni får vi in en målvakt av absolut högsta klass och som har erfarenhet av de stora matcherna. Hon har en vinnarinstinkt och ett driv som smittar av sig på sina lagkamrater och vi är glada att hon väljer HV71 som sin nästa klubb, säger Jenni Asserholt, sportchef i HV71.

Kontraktet med Anni Keisala gäller i ett år.

FAKTA / KEISALA
Född: 970405, Lohja
Moderklubb: LoKV
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 175 cm / 80 kg

Tidigare klubbar: LoKV, Kuortane, Kärpät, JYP, Ilves

Spelarmeriter: OS-brons, VM-brons, Bästa målvakt i VM, Liiga-silver.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners