World Girls Ice Hockey Weekend

5 oktober 2019 13:33
HV71 Ungdom

World Girls Ice Hockey Weekend arrangeras idag i Kinnarps Arena. Det är en helg där ishockeyföreningar över hela världen arrangerar dagar syftade till att främja tjejhockey. Idag är det tjejer från hela Småland som har en heldag i Kinnarps Arena med olika aktiviteter.


World Girls Ice Hockey Weekend arrangeras idag i Kinnarps Arena och totalt är det 70 tjejer från hela Småland som är på plats. Dagen idag består av smålagsspel, föreläsning och avslutas med SDHL match när HV71 tar emot SDE på hemmaplan.

Jenni Asserholt som till vardags jobbar med damutveckling i HV71 är projektledare för dagen.

– Det är nionde året som just en sån här helg arrangeras över hela världen, det är en möjlighet för unga tjejer att träffas och spela hockey tillsammans. I år så har vi samlat tjejer från hela Småland för att spela en smålagsspelsturnering tre-mot-tre. Jag tycker det är viktigt för tjejerna att få spela med och mot tjejer, ofta spelar tjejer i dessa åldrar i pojklag, förhoppning är att en sån här dag kan inspirera och motivera till att fortsätta spela ishockey.

– Dagen börjar med att vi spelar en smålagsturnering och efter det äter vi lunch tillsammans. Eftermiddagen spelar vi slutspel i smålagsturneringen och sen tar Maria Rooth vid och pratar om sin framgångsrika karriär inom damhockeyn. Vi avslutar dagen med att heja fram stjärnorna i vårat damlag när de tar emot SDE i Kinnarps Arena, avslutar Jenni Asserholt.