Förlust mot LHC på HV-dagen
Publicerad: 2019-09-08
Träningsmatch herr
Det blev förlust för HV71 när man på söndagseftermiddagen spelade mot Linköping på HV-dagen. Matchen slutade 1-4 efter periodsiffrorna 0-2, 0-1, 1-1. HV71:s mål gjordes av Didrik Strömberg.

Linköping satte sig i förarsätet efter två mål i den första perioden. Det var annars HV71 som startade matchen piggast och hade flera fina målmöjligheter de första tio minuterna. Men i samband med Linköpings ledningsmål efter drygt 13 minuter jämnade bortalaget ut spelet och även 0–2 trillade in med en och en halv minut kvar av perioden i spel 5/4.

Linköping ökade på
Linköping gjorde andra periodens enda mål när Olle Lycksell prickade in 0–3 i spel fem mot fyra efter 18:41. Perioden präglades annars av ett böljande spel med få avblåsningar. Filip Sandberg var närmast ett HV-mål när han prickade stolpen bakom Jonas Gustavsson.

Didrik Strömberg tände ett visst hopp hos HV-fansen när han reducerade till 1–3 efter halva den tredje perioden. HV71 låg på för fler reduceringsmål, men närmare kom man aldrig, istället kunde Patrik Lundh fastställa slutresultat till 1-4 när hemmalaget plockade ut Jonas Gunnarsson i slutet av matchen.

HV71 – Linköping 1–4 (0-2, 0-1, 1-1)

13:13 0–1 LHC Sebastian Karlsson (Ginning, Little)
18:27 0–2 LHC Broc Little (Rissanen, Lundh) 5/4

38:41 0–3 LHC Olle Lycksell (Frycklund, Bäckman) 5/4

50:01 1-3 HV71 Didrik Strömberg (Fröberg, Önerud)
59:11 1-4 LHC Patrik Lundh (Larsson, Holös) ENG

Skott: 24-18 (8-8, 7-8, 9-2)
Utv.min: HV71 5x2, LHC 6x2