Ullströms första när HV71 nollade Luleå
Publicerad: 2017-03-07
SHL
HV71 tog på tisdagskvällen emot Luleå Hockey hemma i Kinnarps Arena. Efter en mållös första halva av matchen väntade en målkavalkad från hemmalaget. 6-0 skrevs slutresultatet till och Tedenby, Sundh, Önerud, Ullström, Thörnberg och Berglund nätade för HV71.

HV71 var det spelförande laget i den första perioden. Hemmalaget dominerade skottstatistiken med 15-4 men målen uteblev. Närmast mål för HV71 var Filip Sandberg och Ted Brithén som hade bra målchanser i spel fem mot fyra i slutet av perioden.

Två snabba satte HV71 i förarsätet
Den andra perioden var spelmässigt jämnare än den första perioden. Luleå skapade fler målchanser men det var HV71 som var det effektivare laget. Två mål inom loppet av 37 sekunder satte HV71 i förarsätet. Mattias Tedenby gjorde 1-0 och Oscar Sundh avslutade ett mönsteranfall till 2-0 halvminuten senare, matchklockan stod då på 14:11 in i den andra perioden.

Ullströms första sedan återkomsten
Luleå försökte få kontakt i inledningen av perioden men istället kunde HV71 utöka ledningen till 3-0 genom Simon Önerud. David Ullström gjorde några minuter senare 4-0 i spel fyra mot fem innan Martin Thörnberg satte 5-0 på ett friläge. Kristofer Berglund fastställde sedan slutresultatet till 6-0 i spel fem mot fyra.

Linus Söderström vaktade målet i kvällens match och höll sin 6:e nolla för säsongen.

På torsdag väntar Färjestad i Kinnarps Arena i den sista omgången.

HV71 – Luleå Hockey 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)