HV71 vände och vann mot Linköping
Publicerad: 2020-01-17
HV71 vände och vann efter att ha hamnat i underläge i den första perioden. Matchen avgjordes i mittperioden där ett 0–2-underläge vändes till 3–2. Särskild matchhjälte blev Hanna Olsson med sina två mål.

HV71 kom ut starkt i den första perioden och skapade allt förutom mål. Efter tio minuter gavs en gyllene möjlighet i powerplay för att spräcka nollan, då kontrade istället hemmalaget in ledningsmålet i numerärt underläge, Moa Wernblom var sist på pucken. Linköping fick momentum efter målet och kunde ett par minuter senare utöka ledningen genom Madelen Haug Hansen.

En bit in i mittperioden kom reduceringen efter att Kennedy Marchment styrt in en precis passning från Sidney Morin. HV71 fick luft under vingarna efter målet och kvitteringen hängde i luften minuterna efter. Till slut kom den också. Kennedy Marchment återvann pucken påpassligt högt i banan och serverade elegant målskytten Kaitlyn Tougas. Hanna Olsson ville inte vara sämre och fullbordade HV71:s vändning inte långt senare med ett vasst avslut.

Trots forceringen i mittperioden visade HV71 ingen tillstymmelse till att lätta på gasen. Linköpings-keepern Eveliina Suonpää fick jobba ordentligt mellan stolparna, medan gästerna fortsatte mala på i offensiven. I slutet av perioden inledde hemmalaget en slutforcering i jakt på kvittering. Alba Gonzalo stod upp bra i kassen samtidigt som resten av laget hindrade Linköping från att komma till avslut av vassare karaktär. Istället kunde HV71 sätta spiken i kistan efter att Hanna Olsson gjort mål i tom målbur.

Linköpings HC 2-4 HV71 (2–0, 0–3, 0–1)
11:48 0–1 (SH1) LHC Moa Wernblom (Kruse Johansen, Morset)
16:21 0–2 (EQ) LHC Madelen Haug Hansen (Hickel)

24:21 2–1 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Morin)
28:08 2–2 (EQ) HV71 Kaitlyn Tougas (Marchment, Healey)
30:47 2–3 (EQ) HV71 Hanna Olsson (Morin)

59:55 2–4 (EQ) HV71 Hanna Olsson (utan assist)

Skott: 22–48