Tre poäng efter stark vändning i Gävle
Publicerad: 2019-01-24
SHL
HV71 stod för en stark vändning när man på torsdagskvällen bortabesegrade Brynäs med 3-2. Underläge 1-2 vändes till seger under matchens slutskede. Nils Andersson, Markus Ljungh och Isac Brännström målskyttar.

HV71 stod för det mesta och bästa i anfallsväg i den första perioden. Det var egentligen bara i spel fem mot fyra som hemmalaget skapade något i offensiv väg. Det var också med en man mer på banan som Brynäs gjorde periodens enda mål. Efter en tveksam utvisning på Anton Bengtsson kunde Brynäs göra 1-0 efter 14:31. En studsade puck från Ryan Gunderson letade sig fram till en ensam Joel Kellman som tryckte in ledningspucken.

HV71 utjämnade i andra perioden
Hemmalaget spelade upp sig i den andra perioden och Felix Sandström fick göra flera fina räddningar som sista utpost. HV71 gjorde periodens enda mål, även det målet i spel fem mot fyra. Det var Nils Andersson som fick gott om tid innan han pricksköt in 1-1. Simon Önerud stod för ett fint skymningsarbete framför en chanslös Joacim Eriksson.

Stark HV-vändning gav tre poäng
Brynäs återtog ledningen tidigt i den tredje perioden. Nicklas Danielsson kom med fart på högerkanten och hittade en lucka bakom Felix Sandström till 2-1. HV71 skapade lägen för kvittering och till slut kunde Markus Ljungh trycka in pucken till 2-2. HV-centern fick pucken till skänks av Brynäsförsvaret och kunde slå in kvitteringen med 6:05 kvar av tredje perioden. HV71 var inte nöjda där, för med drygt två minuter kvar hittade David Gustafsson en fri Isac Brännström som tryckte in ledningspucken och senare också segermålet till 3-2.

Brynäs IF – HV71 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)