Säsongens första förlust för HV71
Publicerad: 2018-09-01
MATCH
HV71 åkte på sin första förlust på försäsongen efter 1-3 mot HPK Hämeenlinna. Isac Brännström gjorde HV71:s mål.

Det blev en intensiv första period där hemmalaget, som kom från en förlust mot Ilves, ville visa upp sig för hemmapubliken. Högt tempo och två lag som båda ville ta tag i taktpinnen. HPK fick två lägen i powerplay, men HV71 gjorde ett bra jobb i boxplay och den första perioden slutade mållös.

I den andra perioden fick lagen utdelning. HPK tog först ledningen innan Isac Brännström kunde kvittera på ett friläge. HPK kunde sedan ta ledningen och hade 2-1 inför sista.

Den tredje perioden jagade HV71, men hade inte det extra flytet idag. Istället kunde HPK utöka ledningen och HV71 förlorade med 1-3.