Förlust i den femte SM-finalen
Publicerad: 2017-04-24
Slutspel
Det blev förlust i den femte SM-finalen som spelades i Kinnarps Arena på måndagskvällen. Matchen slutade 0-2 och Brynäs har nu matchboll i Gävle på torsdag.

HV71 tryckte gaspedalen i botten från start och kom ut med härlig fart och finess i den första perioden. Det var korta byten med hög fart som hela tiden störde Brynäs. Ramträffar från Berglund och Tedenby var två av flera farliga målchanser laget skapade i inledningsakten. Brynäs var dock inte ofarliga de gånger de etablerade tryck i HV-zonen. Framför allt var det förstakedjan med Clark i spetsen som oroade ett par gånger. Målen uteblev dock och den första perioden slutade 0-0.

Sen Brynäs-ledning och uppförsbacke inför tredje
Det var en jämnare andra period. HV71 inledde perioden i spel fem mot tre men de riktigt farliga chanserna uteblev. Istället kunde bortalaget arbeta sig in i matchen och oroade mer och mer framför Linus Söderström. Brynäs blev också det lag som skulle göra matchens första mål. Med 27 sekunder kvar av perioden hittade Elias Fälth högerkrysset bakom Linus Söderström. För fjärde matchen i rad hade Gävle-laget därmed ledningen inför den tredje perioden.

HV71 fick inte det önskade spelövertaget i den tredje perioden. Man försökte men kom inte riktigt in på Felix Sandström i bortamålet. Klockan tickade på men HV71 lyckades inte få in någon kvittering utan Brynäs vann den femte SM-finalen med 2-0 och har nu matchboll i Gävle på torsdag.

HV71 – Brynäs IF 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)