HV71 förlorade mot Malmö Redhawks
Publicerad: 2019-02-28
MATCH
Det blev ingen revansch för HV71 som förlorade mot Malmö på torsdagkvällen med 3-4. Mikko Lehtonen, Simon Önerud och Sebastian Wännström gjorde HV71:s mål.

HV71 fick en kalldusch på den första perioden när Malmö kunde ta ledningen redan i den tredje minuten genom Johan Olofsson. Men HV71 kom tillbaka och det genom Mikko Lehtonen som stack upp och kunde sätt kvitteringen. Därefter drog HV71 på sig några utvisningar och just nu har laget det tungt i boxplay och hemmalaget kunde återtag ledingen innan paus.

I den andra perioden fortsatte HV71 att vara ineffektiva i powerplay och straffades samtidigt hårt av periodens enda utvisning. Konstantin Komarek utökade Malmös ledning efter halva mittperioden och fler mål bjöd in den andra perioden på. Det kan vi tacka Jonas Gunnarsson för som också passade på att rädda en straff från redan nämnde målskytt.

Det gjorde däremot den tredje perioden. HV71 fick ett tidigt powerplay och Sebastian Wännström visade känsla för målet när han kunde reducera redan efter 30 sekunder och HV71 var nu med i matchen igen. Men glädje varade inte länge. Malmö rykte ifrån igen och vips så stod det 4-2. Simon Önerud kunde på nytt reducera genom ett distinkt skott i powerplay, men närmare än så kom aldrig HV71 och en ny förlust var ett faktum.

1-0 MIF Johan Olofsson (Björk, Öhman)
1-1 HV71 Mikko Lehtonen (Andersson, Thörnberg)
2-1 MIF Konstantin Komarek (Storm, Sylvegård) PP1

3-1 MIF Konstantin Komarek (Görtz, Sylvegård) PP1

3-2 HV71 Sebastian Wännström (Ljungh, Önerud) PP1
4-2 MIF Tobias Ekberg (Storm, Mylläri)
4-3 HV71 Simon Önerud (Ljungh, Tedenby) PP1

Skott: 25-40