Efterlängtad seger för HV71
Publicerad: 2018-10-06
SHL
HV71 tog tre oerhört viktiga och sköna poäng när man besegrade Rögle BK hemma i Kinnarps Arena. Robin Figren gjorde två mål och Mattias Tedenby ett i 3-2-segern.

Det blev en tillsynes händelselös första period i Kinnarps Arena, där HV71 var initiativtagande och sköljde över gästerna, dock utan att skapa någon större målchans. Men mål skulle det bli i den första akten, och det när man fick chansen att spela sitt andra powerplay för matchen. Robin Figren blev frispelad framför mål, laddade bössan och borrade upp 1-0 stenhårt i målvaktens vänstra kryss.

Inledningen på den andra perioden blev desto mer händelserik, där HV71 återigen var det spelförande laget, och denna gången radade man upp kvalificerade målchanser. Tillslut kunde Rögle inte stå emot längre när Mattias Tedenby elegant plockade med sig pucken och snärtade in 2-0. Gästerna sprattlade dock till minuterna senare och kunde då reducera till 2-1 via Leon Bristedts klubba.

Den tredje perioden blev, liksom den första, ganska händelselös, där HV71 försökte hålla i sin 2-1-ledning och knipa tre viktiga poäng. Och det var inte förrän i de sista minuterna som det blev händelserikt. Rögle plockade ut målvakten och gick för en kvittering, men då kunde Robin Figren skicka in 3-1 i tom bur. Då trodde de flesta att matchen var avgjord, men 49 sekunder senare kom 3-2 via Olle Liss. Rögle hade sedan ytterligare ett bra läge i slutsekunderna, men Felix Sandström klarade och såg till att HV tog en viktig seger.

HV71 - Rögle BK 3 - 2 (1-0, 1-1, 1-1)

15:39 1 - 0 HV71, 23. Robin Figren (44. Lehtonen, 18. Andersson), PP1

27:40 2 - 0 HV71, 21. Mattias Tedenby (73. Wännström, 6. Persson), EQ
32:51 2 - 1 RBK, 67. Leon Bristedt (4. Curran, 6. Schira), EQ

58:49 3 - 1 HV71, 23. Robin Figren (13. Sundh), EQ, ENG
59:38 3 - 2 RBK, 44. Olle Liss (90. Brithén), EQ

Skott på mål: 32 - 18 (12-4, 10-6, 10-8)
Skott utanför: 16 - 5 (10-1, 4-1, 2-3)