Andreas Jämtin återvänder till HV71
Publicerad: 2012-10-25

Forwarden Andreas Jämtin, 29 år, är tillbaka i HV-tröjan efter nästan fyra säsonger i Linköpings HC. Kontraktet med HV71 gäller t.o.m. säsongen 2014/2015. "Fantastiskt roligt och en härlig utmaning att få komma tillbaka till HV71", säger Jämtin.

- Vi fick frågan om vi var intresserade av Andreas och det passade perfekt eftersom vi har en forwardsplats att fylla. Vi känner "Ante" väl sedan tidigare och vet vad en sådan spelare gör för laget. Det är en rivig och fysisk spelare som med sin fräna spelstil kan vända matcher på egen hand, berättar Fredrik Stillman, sportchef i HV71.

Jämtin spelade i HV71 säsongerna 2003-2008, med ett avbrott på 37 matcher säsongen 2005/06 då han började den säsongen i finska TPS Åbo. Det blev 189 elitseriematcher, 39 mål och 50 assists i HV-tröjan samt 56 slutspelsmatcher och 20 slutspelspoäng. 2004 och 2008 vann Jämtin SM-guld med HV71.

- Det ska bli fantastiskt roligt och en härlig utmaning. Jag har många fina minnen med HV71 och har både spelat och vunnit med en hel del spelare i laget. Därför känns det extra kul att vara en del av den gruppen, säger Andreas Jämtin.

Säsongen 2008/09 valde Jämtin att flytta till USA för att prova lyckan i NHL-klubben New York Rangers organisation. Det blev fyra matcher i Hartford Wolf Pack i AHL och fem matcher med Charlotte Checkers i ECHL innan han valde att flytta hem. Flytten gick till Linköpings HC. Totalt har Jämtin spelat 186 elitseriematcher och svarat för 49 mål och 45 assist samt 24 slutspelsmatcher och sju slutspelspoäng med LHC.

- Jag har haft fyra bra och utvecklande år i Linköping. Jag har blivit en bättre hockeyspelare och tar med mig det till Jönköping. Det här känns som ett bra steg i karriären eftersom jag känner att jag fortfarande kan utvecklas och bidra till nya framgångar för HV71. Mina beslut grunnar sig helt och hållet i min egen utveckling för att nå framgångar med den klubb jag representerar. Jag tar aldrig beslut i syfte att såra supportrarna. Det är en stor morot för mig att få miljöombyten för att hela tiden prestera bättre, säger Jämtin och hyllar publiken i Kinnarps Arena:

- Det är alltid bra stämning i Jönköping och mycket folk på matcherna. Självklart känns det bra att komma tillbaka och få HV-supportrarna på sin sida igen.

Jämtin är hockeyfostrad i AIK och har även spelat juniorhockey med Färjestad BK. Bland meriterna finns ett guld i TV-pucken 1998/99, 42 juniorlandskamper samt 17 landskamper och ett VM-silver 2010/11.

- Andreas har vilat de två senaste matcherna då han haft ont i foten, men kan eventuellt debutera på lördag mot MODO, säger Stillman. 

Kontraktet med Jämtin gäller innevarande säsong samt ytterligare två säsonger.

Press/information Daniel Wengel
Huvudsponsor
Premiumpartners