Seger för damerna på HV-dagen
Publicerad: 2022-09-10
MATCH
HV71 Dam besegrade rivalen Linköping HC med 5-1 på HV-dagen. Sanni Hakala gjorde två av målen, medan Kiira Yrjänen, Emma Rehn och Charlotte Wittich gjorde ett varsitt.

HV71 fick den drömmigaste av drömstarter på träningsmatchen hemma mot Linköping. Sanni Hakala satte 1-0 efter bara 15 sekunder och hennes landsmaninna Kiira Yrjänen ökade på till 2-0 bara 30 sekunder senare. Efter den öppningen på matchen så kunde hemmalaget rida på vågen och vann i stort sett varje duell och situation på isen.

Gästerna reducerade visserligen efter knappt halva mittperioden, men sedan utökade Emma Rehn genom att sätta 3-1 mot sitt gamla lag och kort därefter kom Hakalas andra mål för dagen och 4-1. I den tredje perioden fortsatte HV att diktera tempot och med halva perioden kvar kunde Charlotte Wittich fastställa slutresultatet till 5-1 och se till att HV vann även säsongens andra träningsmatch.

HV71 - Linköping HC 5 - 1 (2-0, 2-1, 1-0)