Joakim Engström inför Göteborg
Publicerad: 2020-10-23
SDHL
HV71 Dam åker imorgon västerut för match mot Göteborg. Vi tog ett snack med huvudtränaren Joakim Engström och hörde hur han känt kring lagets spel sista tiden och statusen just nu.

Laget kommer stärkta efter en imponerande upphämtning mot Luleå i söndags när de vände ett 3-0 underläge till vinst 3-4 på övertid.

– Om vi börjar med första matchen i lördags så är det rätt förvånande att vi ligger under med 2-0. Jag sa det i nån intervju efter matchen att vi ger bort fyra mål. Vi gjorde enkla misstag mot ett lag som vi vet hugger på varenda chans. De matcherna är så täta och då behöver man spela bra mycket mer disciplinerat.

– Matchen dagen efter är vi överlag mer på tå. Jag tillsammans med Riikka försöker elda på spelarna under hela matchen och vi får tillslut utdelning i sista perioden som vi vinner med 3-0. I övertiden kändes det som vi hade momentum, man märkte i båset att vi hade ett bättre go i laget än Luleå och vi lyckades tillslut vinna. Det var viktigt för oss – en lagvinst.

Denna veckan har laget återhämtat sig från helgen i norr samt genomfört tre isträningar.

– Vi tränade lite lättare än vanligt i tisdags i och med att vi hade haft en tuff helg med långa resor. Träningarna torsdag och fredag, varvar vi upp och fokuserar på detaljer med matchen mot Göteborg i beaktning.

Imorgon väntar ett Göteborg som haft en kämpig start. Laget har bara tagit en poäng på sina 11 inledande matcher.

– Det är svårt att säga så mycket konkret om dom eftersom det är ett lag som hela tiden får slå i underläge. Det kan vara lurigt när man möter sådana lag, de spelar på desperation och när ett lag är ett jagat villebråd så kan det hända grejer. Vi kommer behöva vara ödmjuka och spela den hockeyn vi står för med hög fart och energi. Det finns en vana i laget att gå in i matcher favorittippade med tanke på den säsongen vi hade förra säsongen. Men jag och Riika gör ingen skillnad oavsett vilka vi möter, förberedelserna ser ut på samma sätt oavsett match, det har funkat bra hitintills.

Skadeläget har varit ett bekymmer under inledningen av säsongen. Ser vi nån ljusning där?

– Skadeläget är fortsatt tufft. Backen Linnea Andersson har dessvärre gjort sig illa och är borta resten av säsongen. En ljuspunkt är att Sanni Hakala har börjat träna på is igen och förhoppningen är att hon är tillbaka snart.

Matchen mot Göteborg imorgon börjar 17:00 och sänds på CMore Play.

Victor Wakerius