• Huvudsponsorer

Eftersnack med David Gustafsson

24 februari 2018 21:15
EFTERSNACK

David Gustafsson gjorde ett av HV71:s två mål i lördagens match mot Malmö Redhawks, men det räckte inte hela vägen, utan gästerna vann tillslut med 2-3 efter förlängning. "Riktigt surt att förlora såhär", säger Gustafsson efter matchen.


Det blev en svängig tillställning mellan HV71 och Malmö Redhawks inför ett fullsatt Kinnarps Arena på lördagskvällen. Malmö tog ledningen tidigt i matchen, men David Gustafsson hittade kvitteringen strax innan första akten var över, efter ett snyggt samspel med Victor Ejdsell. Gustafsson har nu gjort poäng i fem av de sex senaste matcherna i SHL.

– Det är alltid kul att göra mål och poäng. Jag spelar i en bra lina med Victor Ejdsell och Pierre Engvall och vi passart bra ihop tycker jag, så då blir det lättare för mig också, säger Gustafsson efter matchen.

I mittperioden tog HV ledningen efter ett tidigt powerplay-mål, men den varade knappt fyra minuter innan gästerna hade kvitterat till 2-2. Även den tredje perioden slutade oavgjort och matchen gick till förlängning, där gästande Malmö efter en knapp minut kunde avgöra och knipa extrapoängen.

– Det är riktigt surt att förlora såhär. Jag tycker att vi gjorde en bra insats och hade matchen till stora delar, även om det var lite svängigt ibland. Men vi gör en bra laginsats över hela matchen tycker jag, men det är små detaljer som avgör idag, så det är riktigt surt.

HV fick alltså inte den start de hade hoppats på efter OS-uppehållet och lördagens förlust innebär att HV nu tappar lite mark till lagen ovanför kvartsfinal-strecket och har nu fyra poäng upp till Skellefteå på en sjätteplats, när sex omgångar återstår.

– Vi vill ju såklart klättra i tabellen och har som mål att bli topp sex, men då måste vi bli mer konsekventa i allt vi gör. Vi gör mycket bra i matcherna, men vi måste göra det hela tiden. Vi har ett bra lag som kan slåss i toppen, men då gäller det som sagt att vi är konsekventa i vårt spel, avslutar David Gustafsson.