Sam Vigneault klar för HV71
Publicerad: 2022-06-07
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med den kanadensiske forwarden Sam Vigneault. ”En skicklig center som är stark på pucken och tuff att möta i det fysiska spelet”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Sam Vigneault kommer närmast från MoDo Hockey där han under förra säsongen gjorde 41 poäng (14+27) på 46 matcher från sin centerposition.

– I Sam får vi en center som är skicklig i det offensiva spelet med ett bra passningsspel, men som också är stark på pucken och intensiv i det fysiska spelet, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Tidigare har Vigneault bland annat fyra säsonger bakom sig i AHL och spel med Cleveland Monsters. Efter en säsong i HockeyAllsvenskan tar Vigneault precis som HV71 steget upp i SHL.

– Jag är väldigt glad över att få komma till HV71 och Jönköping som jag hört mycket bra om. Det ska bli kul att lära känna alla i laget och jag längtar efter att sätta igång säsongen och bidra med vad jag kan till att HV71 ska bli framgångsrika, säger Sam Vigneault.

Kontraktet med Sam Vigneault gäller i ett år.

FAKTA / VIGNEAULT
Född: 950907, Kanada
Position: Center
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 196cm / 92kg

Tidigare klubbar: Clarkson University, Cleveland Monsters, Jacksonville IceMen, Eispiraten Crimmitschau, MoDo Hockey

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners