• Huvudsponsorer

Ny riksorganisation lyfter svensk damhockey

18 mars 2016 14:42

Nu tar svensk damhockey nästa steg, till en ny riksorganisation Svenska Damhockeyligan, SDHL. Syftet är att mobilisera större resurser och skapa bättre förutsättningar. ”Vi vill ta ett rejält kliv uppåt och bredda elitsatsningen och det är alla Riksserieklubbarna eniga om”, säger Curt Johansson, interimsstyrelsens ordförande i SDHL AB.


Svensk damhockey är på frammarsch och för att kunna ta nästa tydliga kliv i utvecklingen bildas nu så en ny riksorganisation: Svenska Damhockeyligan, SDHL.

– Vi ser ett ökat intresse från unga talanger som vill spela hockey. Och dagens tre serier med Riksserien i topp har en spännande utveckling där intresset från SHL-lagen att satsa mer jämställt ökar intresset både medialt och publikt, säger Curt Johansson.

– HV71 ser positivt på detta. Damhockeyn är på frammarsch och detta är ett nästa steg för att ta damhockeyn till en ny nivå och kunna utveckla den ytterligare, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Via en ny Riksorganisation är ambitionen att skapa en tydligare partner till förbundet och en starkare samordnande funktion för damernas elit. I nysatsningen ryms också ambitionen att skapa bättre ekonomiska förutsättningar via nya samarbetspartners.