HV-seger i Ljungby
Publicerad: 2021-12-29
Hockeyallsvenskan
HV71 bortabesegrade IF Troja-Ljungby med 2-0 på onsdagskvällen. Pontus Netterberg och Taylor Matson gjorde målen och Jonas Gunnarsson räddade samtliga 20 skott.

HV71 hittade tillbaka på vinnarspåret direkt efter måndagens förlust i Västervik. Det var en helt jämn första period i Ljungby Arena när smålandskonkurrenterna IF Troja-Ljungby och HV71 möttes för tredje gången denna säsong. Lagen hade sina bättre perioder där man skapade chanser, men målen uteblev och 0-0 var ställningen efter 20 minuter.

Den andra perioden var även den spelmässigt jämn. Troja-Ljungby var närmast ledningsmål efter en tilltrasslad situation framför Jonas Gunnarsson, men HV71 lyckades freda målet. Hemmalaget fick två gånger om chansen att spela fem mot fyra periodens andra halva men ett stabilt boxplay från HV71:s sidan gjorde att målnollan var intakt. Det skulle dröja 38:35 innan matchens första mål kom till. Måns Lindbäck bröt pucken i anfallszon och serverade Pontus Netterberg som bara hade att raka in pucken.

I den tredje perioden spelade HV71 ett stabilt spel över hela banan. Troja hade en riktigt farlig chans när pucken dansade på mållinjen, men ett vilt kämpande HV71 höll ifrån sig på ett bra sätt och bärgade samtliga tre poäng. Taylor Matson fastställde slutresultatet till 2-0 när han med en och en halv minut kvar satte pucken i tom bur.

Jonas Gunnarsson räddade samtliga 20 skottförsök från Troja och höll därmed sig femte nolla för säsongen.

Redan imorgon spelas nästa match i Hockeyallsvenskan, den sista för året 2021. Då väntar Tingsryds AIF i Husqvarna Garden kl 19:00.

IF Troja-Ljungby – HV71 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)