Förlust efter sent avgörande i Leksand
Publicerad: 2021-10-16
HV71 förlorade under lördagskvällen mot Leksand med 2-1. Avgörandet kom sent i matchen när Payge Pen kom fri och satte avgörande målet. Sarah Bujold blev HV71:s enda målskytt.

Under lördagskvällen var det dags för det andra mötet mellan HV71 och Leksand denna säsong. I det första mötet mellan lagen var det HV71 som drog det längsta strået och vann med 6-3.

I första perioden gjorde Phoebe Staenz i Leksand det första målet i matchen efter sju minuter från en spelvändning. Båda lagen fick sedan chansen två gånger vardera i powerplay men efter ett bra målvaktsspel såg det länge ut som båda lagen skulle hålla undan för ytterligare mål. Men med 23 sekunder kvar av perioden, och inte helt oväntat, var det Sarah Bujold som kvitterade för HV71 och perioden slutade oavgjort.

Andra perioden blev ryckig där både lagen turas om att sitta i utvisningsbåset. Det saknas inte chanser, men med utvisningarna som duggade tätt sjönk tempot i matchen och perioden slutade mållös.

I den avslutande perioden blev det ett ställningskrig och tillskillnad från andra perioden undvek båda lagen utvisningsbåset. Med två minuter kvar av matchen kommer dock avgörandet, dråpligt för HV71 som spelade anfallshockey, men där ett skott blockas och Payge Pena i Leksand kom fri mot Alba Gonzalo och satte 2-1.

Leksand - HV71 2 - 1 (1-1, 0-0, 1-0)

06:57 1-0 (EQ) LIF Phoebe Staenz (Sköld)
19:37 1-1 (PP1) HV71 Sarah Bujold (Jensen, Stone)