Tom Jankovic inför J18 Nationell Södra
Publicerad: 2023-01-07
INFÖR
Under lördagen drar del två av säsongen igång för J18. Fem nya lag från Mellansverige ansluter och bilder J18 Nationell Södra, en serie som HV71 siktar på att placera sig högt i.

J18 Regional Syd blev en nagelbitare för HV71, som teoretiskt säkrade avancemang i den sista omgången genom att knipa femteplatsen bakom Rögle, Frölunda, Växjö och Malmö. Laget får inleda den serien med en bortaturné mot Mora på lördagen och Färjestad på söndagen, något som laget verkligen ser fram emot och hoppas ska bli starten på en bra serie.

– Avslutningen på förra serien gjorde gruppen starkare, när vi var tvungna att spela lite måstematcher. De är något vi kan ta med oss in i denna serien, samtidigt som jag vill se en ännu större vilja till vinna matcher. Det kommer vara tuffare motstånd i varje match nu, men det känns som att killarna är väldigt spelsugna och taggade, säger huvudtränare Tom Jankovic.

Inför säsongen tyckte Jankovic att laget hade en hög skicklighetsnivå, men att det saknades lite tävlingsnivå på träningarna. Skickligheten är fortfarande lika hög, men nu har även tävlingsnivån ökat bland spelarna.

– Det vi har levt på hela säsongen är skickligheten med puck och förmågan att göra mål, något vi vill jobba på nu är att addera en högre lägstanivå i spelet utan puck och prata om att killarna ska lära sig att ställa krav på varandra, precis som vi tränare ställer krav på de. Tävlingsnivån är absolut bättre, men kan fortfarande höjas. Killarna börjar förstå att de inte bara är lagkamrater, utan att de faktiskt konkurrerar om platser i laget.

Om spelarna i J18 utvecklar detaljerna som tränarna vill se, så tror Jankovic att laget ha goda möjligheter att nå den målsättning som spelarna har satt upp inför den stundande serien.

– Gruppens målsättning är supertydlig, de vill sluta i toppen av serien, så vi siktar högt. Det skulle ge oss chansen att välja motstånd och får hemmafördel i det kommande slutspelet. Men samtidigt som vi vill placera oss högt, så handlar det faktiskt främst om att utveckla varje spelare under resans gång.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners