• Huvudsponsorer

Föreningsnytt från Agne Bengtsson

1 oktober 2017 19:25
INFORMATION

När man i dagligt tal nämner HV71 menas oftast vårt lag i SHL. Helt naturligt eftersom det är är kring dem som massmedia rapporterar mest och det är matcherna i SHL och kampen om SM-guld som drar störst intresse. Jag tänkte på den här platsen återkomma då och då med lite information om föreningen i övrigt och vad som händer "bakom kulisserna" för att ge er som har HV71-intresse lite ytterligare insyn.


För någon vecka sedan fick vi stora rubriker lokalt och i riksmedia för den ändring vi nu gör i U13 där vi går från nivåindelning till bredd där vi tränar och spelar lika. Vårt mål med ungdomsverksamheten är ett erbjuda ungdomar möjlighet att spela ishockey och ha roligt. Om man får spela med sina kamrater längre upp i åldern tror vi att fler kommer fortsätta längre. Därmed kan fler ta chansen att utvecklas och kvalificera sig till en plats i U16 och vår juniorverksamhet där vi arbetar elitinriktat för att få fram elitspelare. Vi tror också att fler ungdomar bygger ett livslångt ishockeyintresse som leder till ledaruppdrag eller som domare eller publik i våra arenor. I denna förändring har vi kopplat på forskning genom att Linnéuniversitetet följer åldersgruppen.

Jag får ibland frågor vad som händer i Kinnarps Arena. Som ni vet har Mikael Sundelius ersatt Bengt Halvardsson som arenachef. Ni kommer inom kort få information om när vi officiellt avtackar Bengt. Denna sommar har vi lagt en del energi på att fräscha till arenans omklädningsrum och korridorer med nya golv och färg. Vi har också bytt golv, väggar och porslin på en toalett i arenan. Vi arbetar med att göra Kinnarps Arena till Sveriges grönaste. Det är ett långsiktigt arbete tillsammans med Jönköping Energi. Just nu undersöker vi möjligheten till solenergi.

I onsdags kväll fick jag möjlighet att informera om HV71 för 130 av Handelsbanken kunder. En trevlig möjlighet att sprida information om oss och vår verksamhet.

På tisdag väntar en viktig match i CHL mot Trinec. CHL är en liga vi varit med att starta och som vi satsar hårt på. Hjälp oss gärna att lyfta turneringen publikmässigt. Det är Europas bästa lag som i denna turnering kämpar för att bli mästare. De klubbar som tidigare varit med men som inte kvalificerat sig i år är riktigt besvikna på det nu när de inser vad de och publiken går miste om.

Ha en bra vecka! Vi hörs.

Agne Bengtsson