HV71 tog tre poäng i Scandinavium
Publicerad: 2017-10-12
MATCH
HV71 tog en fin bortaseger mot Frölunda och vann med 3-1 i Scandinavium. Max Wärn, Mattias Tedenby och Victor Ejdsell målskyttar.

HV71 fick en bra start på bortamötet med Frölunda. Max Wärn kunde ge HV71 ledningen efter sju minuter. Erik Brännström drev upp pucken och passade Martin Thörnberg som kunde flippa pucken över till en fri Max Wärn som avslutade distinkt. Målet blev periodens enda och HV71 spelade bra.

Även den andra perioden inleddes bra av HV71 och laget skapade några giftiga lägen. Men så blev Kristofer Berglund utvisad och det utnyttjade Frölunda som kunde kvitter i powerplay. 1-1 var ställningen efter två perioder.

– En bra match som är jämn och det kommer säkert bli ett slumpmål som kommer att bli avgörande, sa Johan Lindbom i Cmore inför den tredje perioden.

HV71 fick tre powerplay i inledning av den tredje perioden, vilket gjorde att man fick ett naturligt spelövertag. Först kunde Mattias Tedenby ge HV71 ledningen genom ett snyggt solomål och minuten senare ökade Victor Ejdsell ut till 3-1.

Måler blev matchens sista och HV71 vann mot Frölunda med 3-1.

0-1 HV71 Max Wärn (Thörnberg, E Brännström)

1-1 FHC Matt Donovan (Lasch, Almquist) PP1

1-2 HV71 Mattias Tedenby (Ytterell, Wärn) PP1
1-3 HV71 Victor Ejdsell

Utvisningar: FHC 3x2 – HV71 1x2

Skott: 19-32 (4-7, 9-9, 6-16)