Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Onsdag Ons 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Mattias Tedenby tillbaka i HV71

13 juli 2022 17:37
PRESSMEDDELANDE

Nu är det klart! Mattias Tedenby är återigen en HV-spelare och har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt med klubben. ”HV71 betyder väldigt mycket för mig och det var ett självklart val”, säger Mattias Tedenby.


Mattias Tedenby är med sina tre SM-guld och 425 matcher i HV-tröjan en stor publikfavorit och nu är det klart att klubbikonen återvänder till HV71 efter tre säsonger utomlands.

– Fantastiskt att få komma tillbaka till HV71 som betyder så mycket för mig. Jag har saknat den härliga känslan i klubben och alla vänner man skaffat sig under åren i HV71 och ser fram emot att få spela inför HV-publiken igen. Jag har många fina minnen från mina tidigare år här och nu kommer jag hem för att skapa nya minnen, säger Mattias Tedenby.

Tedenby kommer från två säsonger i KHL har där noterats för 67 poäng (30+37) på 98 matcher. Först i Vityaz Podolsk och senast Dinamo Minsk.

– Mattias är en stor hockeyprofil som sätter färg på hela SHL med sin fart och frejdiga spelstil. Vi vet att Mattias känner mycket för staden och klubben och är en kulturbärare som vi är glada över att ha i HV71 en lång tid framöver, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Värvningen av Mattias Tedenby möjliggörs tack vare HV71:s partnerskap med Axelent och EAB som är med och finansierar nyförvärvet.

– Vi är oerhört tacksamma mot Axelent och EAB som gör det möjligt att kunna genomföra denna värvning. EAB och Axelent har varit viktiga partners till HV71 under många år och stöttat oss i både med- och motgång. Dessutom har de precis som Mattias Tedenby en småländsk förankring och ett stort HV-hjärta, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

Kontraktet med Mattias Tedenby gäller i fyra år.

Se en längre intervju med Mattias Tedenby i HVTV.

FAKTA / TEDENBY
Född: 900221, Vetlanda
Moderklubb: Värnamo GIK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 177 cm / 76 kg

Tidigare klubbar: Värnamo GIK, HV71, IK Oskarshamn, New Jersey Devils, Albany Devils, HC Davos, Vityaz Podolsk, Dinamo Minsk

Spelarmeriter: SM-guld 2008, SM-silver 2009, JSM-silver 2009, SM-guld 2010, VM-silver 2011, SM-guld 2017

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.